Baklava yapmak artık çok kolay! Evde yapabileceğiniz bu pratik tarif ile, misafirlerinizi şaşırtacak ve kendinizi mutfakta bir usta gibi hissedeceksiniz. Kıyır kıyır ve ağızda dağılan bu baklava tarifi ile tatlı krizlerinize son verin. İşte adım adım ev baklavası tarifi ve püf noktaları!

Evde baklava yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Geleneksel lezzetleri modern bir dokunuşla evinize taşıyacak bu pratik tarif ile, tatlı krizlerinize son verecek lezzetli baklavalar hazırlayabilirsiniz. Her bir katmanında emeğinizi hissedeceğiniz bu enfes tarif ile, sofralarınızı şenlendirin. İşte detaylı ev baklavası tarifi!

Misafirlerinizi şaşırtacak ve lezzetiyle büyüleyecek bir tatlı mı arıyorsunuz? Evde baklava yapmanın püf noktalarını ve detaylı tarifini sizler için derledik. Kendi mutfağınızda kolayca hazırlayabileceğiniz bu pratik tarif ile, kıyır kıyır ve enfes baklavalar yapabilirsiniz. İşte adım adım ev baklavası tarifi!

Malzemeler

Hamuru İçin

5 su bardağı un
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı sirke
1/2 çay kaşığı tuz
1 su bardağı ılık süt

İçi İçin

500 gram dövülmüş ceviz içi

Üstü İçin

300 gram tereyağı (21 yemek kaşığı)
Açmak İçin
1 su bardağı nişasta
1 su bardağı un
Şerbeti İçin
4 su bardağı toz şeker
5 su bardağı su
1 yemek kaşığı limonun suyu

Tarif

Şerbetin Hazırlanışı

MasterChef Lahmacun tarifi: Çıtır çıtır Lahmacun nasıl yapılır? MasterChef Lahmacun tarifi: Çıtır çıtır Lahmacun nasıl yapılır?

Şerbet için; su ve şekeri bir tencereye alın ve ocağın altını açın.
Şeker tamamen eriyip şerbet kaynamaya başlayınca 15 dakika kadar kaynatın.
Limon suyunu ekleyip 5 dakika daha kaynatın ve ocağın altını kapatıp şerbeti soğumaya bırakın.

Hamurun Hazırlanışı

Süt hariç diğer malzemeleri bir kaba alın ve ılık sütü yavaş yavaş ilave ederek yoğurmaya başlayın.
Hamurun kıvamına göre ekstra süt ya da un ilave edebilirsiniz.
Hamuru minimum 15 dakika yoğurun ve kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
Hazırladığınız hamuru 30 eşit bezeye ayırın. Bezelerin üstünü kurumamaları için nemli bir bezle örtün.

Yufkaların Açılması

Nişasta ve unu bir kapta karıştırın.
Her bir bezeyi her seferinde bir miktar nişastalı un karışımından dökerek önce pasta tabağı büyüklüğünde açın.
Pasta tabağı büyüklüğünde açtığınız her bir hamuru tekrar üstlerine nişasta ve un karışımdan dökerek açabildiğiniz kadar ince olacak şekilde yuvarlak fırın tepsisi büyüklüğünde açın.
Açtığınız hamurların arasına birbirlerine yapışmamaları için nişasta ve un karışımı dökerek üst üste dizin ve üstlerine nemli bir bez örterek 5 dakika kadar dinlenmeye bırakın.

Baklavanın Hazırlanışı

Kullanacağınız tepsinin dibini ve kenarlarını eritmiş olduğunuz tereyağıyla yağlayın.
Yağladığınız tepsiye 3 kat yufka serin ve üstüne bolca ceviz serpiştirin.
Ardından üstüne 1 kat daha yufka serin ve tekrar ceviz serpiştirin.
Bu şekilde bir kat yufka bir kat ceviz serperek devam edin, sadece en üst kata 2 kat yufka serin ve üstüne ceviz serpmeyin.
Tüm malzemeler bittiğinde baklavanızı istediğiniz gibi dilimleyin.
Eritmiş olduğunuz tereyağını üstünde ıslanmamış yer kalmayacak şekilde tepsinin üstüne gezdirin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstü güzelce kızarana dek yaklaşık 25 dakika pişirin.
Baklava fırından çıkar çıkmaz üstüne soğumuş olan şerbeti dökün ve baklava şerbeti çekene dek minimum 3 saat bekletin.

Servis

Baklavanız şerbetini çektiğinde servise hazırdır.
Ilık ya da soğuk olarak servis edebilirsiniz.

Püf Noktaları

Hamuru yoğururken kulak memesi kıvamına dikkat edin.
Yufkaları açarken nişasta ve un karışımını bolca kullanın.
Şerbeti baklava sıcak, şerbet soğukken dökün.
Baklavanın her katının eşit şekilde pişmesine özen gösterin.

Evde baklava yapmak artık hiç de zor değil. Size özel hazırladığımız bu pratik tarifle, kıyır kıyır ve ağızda dağılan baklava yapmanın keyfini çıkarın. Misafirleriniz bu tatlıya bayılacak ve sırrınızı merak edecekler. Şimdi fırınlarınızı ısıtın ve bu geleneksel lezzeti modern bir dokunuşla evlerinize taşıyın. Afiyet olsun!