Eurovision Şarkı Yarışması, Ukrayna'nın yaşadığı savaş nedeniyle bu yıl İngiltere'nin Liverpool şehrinde düzenlendi. Türkiye'nin 2012'den beri katılmadığı yarışmada bu yıl 37 ülke yer aldı. Yarışmayı kazanan ise İsveç'i temsil eden Loreen oldu.

LOREEN TARİHE GEÇTİ

Loreen'in seslendirdiği "Tattoo" isimli şarkı, toplamda 583 puan alarak Eurovision 2023'ün galibi oldu. Loreen, daha önce 2012 yılında Bakü'de düzenlenen yarışmada "Euphoria" isimli şarkısıyla da birinci olmuştu. Bu zaferiyle birlikte, Loreen, İrlandalı müzisyen Johnny Logan’dan sonra yarışmada iki kez birinci olan ikinci isim oldu.

Finlandiya'yı temsil eden Kaarija, "Cha Cha Cha" isimli şarkıyla 526 puan toplayarak ikinci oldu. İsrail ise Noa Kirel’in "Unicorn" şarkısıyla üçüncülüğü elde etti. Yarışmanın dördüncüsü İtalya, beşincisi ise Norveç oldu.

Yarışmanın sonuncusu Almanya olurken, ev sahibi İngiltere ise sondan ikinci oldu.

Türkiye, Eurovision'a katılmıyor

Altında yeni rekor! Fed'in faiz kararı altını zirveye taşıdı Altında yeni rekor! Fed'in faiz kararı altını zirveye taşıdı

Türkiye, 2012’den beri yarışmaya katılmıyor.

2003 yılında düzenlenen Eurovision Şarkı Yarışmasının galibi 167 puanla "Everyway That I Can" isimli şarkıyla Türkiye adına yarışan Sertab Erener olmuştu.

Haber Merkezi