Tavuk köftesi nasıl yapılır? Bu sorunun cevabını merak edenler için hem ekonomik hem de doyurucu bir yemek seçeneği sunuyoruz. İşte, lezzetli tavuk köftesi tarifi ve malzemeleri…
 

Tavuk Köftesi Tarifi

Malzemeler

Lokanta ustalarından sırlarla dolu Orman Kebabı tarifi Lokanta ustalarından sırlarla dolu Orman Kebabı tarifi

2 parça fileto göğüs eti
4-5 yemek kaşığı ufalanmış bayat ekmek
1 adet soğan
1 adet yumurta
1 diş sarımsak
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz

Kızartmak için;

Sıvı yağ

Servis için;

Patates kızartması
Ketçap
Mayonez

Tavuk Köftesi Tarifi Nasıl Yapılır?
Tavuk köftesi için tavuk göğsünü küp küp keserek rondoya alalım.
Üzerine 4 parçaya ayırdığımız soğan ve sarımsağı ekleyerek kıyma kıvamına gelene kadar çekelim.
Tüm malzemeyi ayrı bir karıştırma kabına alalım. Üzerine bayat ekmek, kıyılmış maydanoz, yumurta, pul biber, karabiber, kimyon ve tuzu ilave edelim. Tüm malzeme güzelce karışana kadar yoğuralım.
Hazır olan harcımızdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartalım ve elimizde yuvarlayalım. İki elimizin arasında bastırarak şekillendirelim ve bir tabağa sıralayalım. Bu ölçülerle ben 27 adet tavuk köftesi elde ettim.
Köfteleri kızartmak için uygun bir tavaya biraz sıvı yağ ilave ederek ısıtalım.
Hazırladığımız yağın içerisine köfteleri tek tek dizelim.
Köftelerimizi arkalı önlü çevirerek dikkatli bir şekilde pişirelim.
Köftelerimizin tamamını kızarttıktan sonra bekletmeden sıcağıyla servis edelim. Afiyet olsun!