1975 yılında Bitlis’in Ahlat ilçesinde dünyaya gelen Hamza Aydoğdu, ilk ve orta öğrenimini Bitlis’te tamamladı. Yüksek öğrenimini ise Kayseri Erciyes Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü'nde gerçekleştirdi.

Yüksek lisansını Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde “Oğuz Atay ve Yusuf Atılgan’ın Eserlerinde Yabancılaşma” konulu çalışmasıyla tamamladı. Doktora eğitimini ise Ankara Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde “Yakup Kadri Karaosmanoğlu’nun Eserlerinde Eğitim Değerleri” başlıklı çalışmasıyla tamamladı. Aydoğdu, Yeni Türk Edebiyatı alanında doçent unvanına sahiptir ve bu alanda pek çok akademik makale ve kitabı bulunmaktadır.

Kariyeri

Müge Anlı ile Tatlı Sert izle! 15 Ekim 2024 Salı günü ATV Müge Anlı canlı yayını Müge Anlı ile Tatlı Sert izle! 15 Ekim 2024 Salı günü ATV Müge Anlı canlı yayını

Hamza Aydoğdu’nun meslek hayatı Milli Eğitim Bakanlığı (MEB)'nde öğretmen olarak başladı. Buradaki kariyerinde sırasıyla:

Bakanlık Müşaviri,
Daire Başkanı,
Genel Müdür Yardımcılığı,
Genel Müdürlük gibi çeşitli görevlerde bulundu.

09 Haziran 2020 tarihli Cumhurbaşkanlığı Atama Kararı ile Aksaray Valisi olarak atandı ve 19 Haziran 2020 ile 15 Ağustos 2023 tarihleri arasında Aksaray Valiliği görevini yürüttü. 10 Ağustos 2023 tarihli Cumhurbaşkanlığı kararıyla Erzincan Valisi olarak atanan Aydoğdu, Erzincan’da görevini sürdürmektedir.

Özel Hayatı
Hamza Aydoğdu, evli ve iki çocuk babasıdır. Akademik kariyeri boyunca pek çok önemli çalışmaya imza atan Aydoğdu, aynı zamanda eğitime dair yazılarıyla da tanınmaktadır.