Engin Polat’ın tahliye olup olmadığı merakla bekleniyordu. Eşi Dilan Polat’ın tahliye edilmesinin ardından, Engin Polat’ın da serbest kalıp kalmadığı gündemdeydi. Peki, Engin Polat kimdir, kaç yaşında ve nerelidir? İşte tüm detaylar...

Engin Polat Kimdir, Kaç Yaşında, Nereli?
Engin Polat, 3 Haziran 1988 tarihinde İstanbul’da doğmuştur. İş dünyasında tanınan bir isim olan Polat, medikal sektöründe faaliyet gösteren bir şirketin kurucusu ve yönetim kurulu başkanı olarak görev yapıyordu. Eşi Dilan Polat ile birlikte, sosyal medyada geniş bir kitleye ulaşarak özellikle lüks yaşam tarzlarıyla dikkat çekmiştir.

Polat ailesi, 2023 yılında başlatılan kara para aklama soruşturmasıyla gündeme gelmiştir. Bu soruşturma sonucunda Engin Polat, eşi Dilan Polat ve birçok kişi tutuklanmıştır.

Siyah Kalp dizisi konusu nedir? Siyah Kalp dizisi gerçek hikaye mi? Siyah Kalp dizisi konusu nedir? Siyah Kalp dizisi gerçek hikaye mi?

Engin Polat’ın Tahliyesi
2023 yılı Kasım ayında İstanbul merkezli 6 ilde düzenlenen operasyonlar kapsamında kara para aklama suçlamasıyla Engin Polat ve eşi Dilan Polat dahil 24 şüpheli gözaltına alınmıştı. Yapılan soruşturma sonucunda Engin Polat, eşi Dilan Polat ve Sinem Sıla Doğu’nun da aralarında bulunduğu 16 kişi tutuklanmış, ayrıca 27 şirkete kayyum atanmıştı.

Geçtiğimiz dönemde Dilan Polat’ın tahliye edilmesi kamuoyunda dikkat çekmişti. Bu gelişme sonrası Engin Polat’ın durumu merak konusu oldu. Son olarak yapılan yargılamalar sonucunda Engin Polat ve tutuklu bulunan 3 sanığın daha tahliyesine karar verildi. Ancak davaların devam ettiğini ve kesin bir hükmün henüz verilmediğini belirtmekte fayda var.

Engin Polat Davası Hakkında Son Durum
Engin Polat, kara para aklama suçlamasıyla yargılanan ve 40 yıla kadar hapis cezasıyla karşı karşıya olan sanıklar arasında yer alıyor. Ancak 2024 yılında yapılan duruşmada, Polat’ın tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildiği bildirildi. Davanın neticelenmesiyle ilgili gelişmeler ise kamuoyu tarafından yakından takip ediliyor.