Ekşili köfte, bulgurun ve irmiğin mükemmel uyumuyla hazırlanan, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Hem pratik hem de doyurucu olan bu köfte, özellikle soğuk kış günlerinde iç ısıtıcı bir alternatif sunar.

Bulgur ve irmikle hazırlanan ekşili köfte tarifi, pratik malzemelerle kısa sürede lezzetli yemekler yapmak isteyenler için idealdir. Bu tarif, geleneksel Türk yemek kültürünün en güzel örneklerinden birini sunar.

Bulgurlu ve irmikli ekşili köfte, hem besleyici hem de lezzetli bir seçenektir. Bulgurun sağladığı dokusal zenginlik ve irmiğin yumuşaklığı ile köfteler, her ısırıkta damaklarda unutulmaz bir tat bırakır.

MALZEMELER

Hamur malzemeleri:

MasterChef Hamsi Kuşu tarifi: Nasıl yapılır, malzemeleri ve püf noktaları nelerdir? MasterChef Hamsi Kuşu tarifi: Nasıl yapılır, malzemeleri ve püf noktaları nelerdir?

3 bardak ince bulgur
2 bardak irmik
1 bardak un
1 yumurta
Yarım tatlı kaşığı biber salçası
3 bardak kaynar su
1 tutam tuz

Çorba malzemeleri:

200 gram kuzu eti
1 soğan
1 limonun suyu
1 domates
1 tatlı kaşığı salça
1 yemek kaşığı yap
1 tutam nane ve kırmızı biber

TARİF

Hamuru için önce bulgur ve irmiği bir kapta üzerine kaynar suyu koyup karıştırın ve üzerini kapatıp bekletin.
Salçayı ekleyip karıştırın.
Yumurta ve unu ekleyin, yoğurun.
Islattığınız elinizle hamurdan parçalar alın ve yuvarlak şekiller elde edin.
Çorbayı hazırlamak için eti düdüklüde ya da tencerede haşlayın.
Etin bir parçasını küçük parçalara ayırın diğer kısım kemikli kalsın.
Tencerede yağ ve soğanı kavurun.
Domatesi rende olarak ekleyin ve pişirin.
Salçayı da ekleyip biraz daha pişirin.
Limon suyunu ve et suyunu ekleyin.
Baharatları da ekledikten sonra köfteleri de ekleyerek 15 dakika haşlayın.
Afiyet olsun.