MasterChef Lahmacun tarifi: Çıtır çıtır Lahmacun nasıl yapılır? MasterChef Lahmacun tarifi: Çıtır çıtır Lahmacun nasıl yapılır?

Geleneksel Türk mutfağının en özel tatlarından biri olan Kavala kurabiyesi, evde de kolaylıkla yapılabilir. Bu tarif, badem, tereyağı ve vanilya gibi malzemelerle hazırlanır.

Kavala kurabiyesi, lezzetiyle olduğu kadar kolay yapımıyla da bilinir. Bu yazıda, bu özel kurabiyeyi evde nasıl hazırlayabileceğinizi adım adım anlatacağız.

Osmanlı zamanından bugüne kadar gelen Kavala kurabiyesi, herkesin denemesi gereken benzersiz bir tatlıdır. İşte evde Kavala kurabiyesi yapmanın yolları.

MALZEMELER

1 bardak çiğ badem
4 bardak un
250 gram tereyağı
1 bardak pudra şekeri
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya

TARİF

Çiğ bademi rondoda çekin.
Biraz ayırdıktan sonra geri kalanı un hâline gelene dek çekmeye devam edin.
Bir bardak un ve bademleri tavada kavurun.
Ocağı kapatın ve soğuyunca diğer malzemeleri de ekleyin ve yoğurun.
2 yağlı kağıt arasına hamuru koyun ve merdane ile açın.
Bir kurabiye kalıbı ile hamurları şekillendirip fırın tepsisine dizin.
170 derecede 20 dakika kadar pişirin.
Pişen kurabiyeleri pudra şekerine bulayın ve servis edin.