Eğitim Sen Çorum Şube Kadın Sekreteri Eylem Kandemir, Diyarbakır’ın Tavşantepe Köyünde günlerdir kayıp olarak aranan ve cansız bedenine ulaşılan 8 yaşındaki Narin’in katillerinden hesap sorulması gerektiğini belirtti.

Eğitim-Sen adına bir açıklama yapan Eylem Kandemir, “Bugün Narin için adalet talebi yarın herkes için adalet talebidir. Bizler onun gülen yüzünü hiç unutmayalım, unutturmayalım. Onun hesabını soralım ki başka çocuklar da ölmesin” ifadesini kullandı.

Eylem Kandemir’in açıklaması şu şekilde:

“BU KARANLIK ZİHNİYETE ARTIK YETER!”

“Diyarbakır’ın Tavşantepe Köyünde 21 Ağustos tarihinde evden çıkıp bir daha geri dönmeyen 8 yaşındaki Narin Güran’ın cansız bedeni bulundu. Narin’den bu kadar uzun süre haber alınamaması bu sonucu akıllarımıza getiriyordu ama bir umut ondan güzel haber almayı bekliyorduk. Çünkü küçücük bedenlere ölümü hele ki vahşice öldürülmeyi yakıştıramıyorduk. Bir dere yatağında, torbanın içinde, üzeri taşlarla örtülüp gizlenmeye çalışılmış minik Narin’in ne yazık ki cansız bedeni bulundu. Derin bir üzüntü bıraktı hepimizde. Yine kapanmayacak bir yaranın adı oldu Narin. Arkadaşları ile oynayıp okuluna gidecek, öğretmenleriyle buluşacak, yeni şeyler öğrenecekti. Onun yaşam hakkı elinden alındı, gülen yüzü solduruldu. 8 yaşında okula gitmesi gereken bir kız çocuğunu çuvala sokup kefen giydiren bu karanlık zihniyetinize artık yeter!

Çorum'da Ahilik geleneği yaşatılıyor Çorum'da Ahilik geleneği yaşatılıyor

ADALET TALEP EDİYORUZ

Geçmişten bugüne yaşadığımız olaylardan görüyoruz ki hem çocuklar hem de kadınlar için bu ülke güvenli değil artık. Çünkü iktidar çocukları ve kadınları korumak için politika üretmiyor. Caydırıcı cezalar verilmiyor. Adalet yerini bulmuyor. Failler işte bu cezasızlıktan ve çürümüşlükten güç alıyor. Sonra ülkemiz kadınlar ve çocuklar mezarlığına dönüyor. Bizler yine bıkmadan usanmadan bu ülkede öldürülen, kaybedilen çocuklar için; kadınlar için adalet talep ediyoruz. İktidarın gerekli tedbirleri bir an önce almasını istiyoruz. Dün Leyla, Eylül, Irmak, bugün Narin, yarın başka bir çocuk...

Bugün Narin için adalet talebi yarın herkes için adalet talebidir. Bizler onun gülen yüzünü hiç unutmayalım, unutturmayalım. Onun hesabını soralım ki başka çocuklar da ölmesin.

Narin’in küçücük yaşında hayatından koparılmasından dolayı derin üzüntümüzü bir kez daha dile getiriyor; bu vahşeti meydana getirenlerin, olayda sorumluluğu olanların bir an önce tespit edilip yargı önüne çıkarılmaları ve en ağır şekilde cezalandırılmaları taleplerimizi yetkililere iletiyoruz.”