MasterChef All Star'da gördüğünüz enfes Ege otlu börek tarifini evde denemeye ne dersiniz? İşte adım adım hazırlık rehberi ve püf noktaları!

EGE OTLU BÖREK TARİFİ

Ege otlu börek malzemeler

Kuzu etinin şaheseri: Herkesin aradığı MasterChef Elbasan Tava tarifi Kuzu etinin şaheseri: Herkesin aradığı MasterChef Elbasan Tava tarifi

1 kilogram un
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yeteri kadar su
Tuz

İç harcı için:

500 gram ıspanak veya pazı
1 demet dereotu
1 demet maydanoz
250 gram çökelek peyniri
2 su bardağı zeytinyağı

EGE OTLU BÖREK YAPILIŞI

Un, sıvı yağ, su ve tuz ile kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. Hamuru yaklaşık 30 dakika kadar dinlendirip 22 bezeye ayırın. Her bezeyi ince olacak şekilde açın.
11 tane yufkanın arasına zeytinyağı sürerek fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine hazırladığınız iç malzemeyi yayın. Kalan 11 yufkayı da iç harcın üzerine aralarını yağlayarak yerleştirin.
Böreğinizi kare şeklinde kesip üzerine zeytinyağı ve yumurta sarısı sürüp fırına verin. Fırında 40-45 dakika üstü kızarana kadar pişirin. Sıcak servis edin.