Eda Alanson, Türk müzik dünyasının sevilen isimlerinden Mazhar Alanson'un ilk eşi Hale Alanson ile olan evliliğinden dünyaya gelmiş bir gazeteci ve metin yazarıydı. Ankara'da tedavi gördüğü hastanede 50 yaşında hayatını kaybeden Eda, sanat ve gazetecilik alanında önemli işlere imza atmıştı.

Eda Alanson Kimdir?

Mazhar Alanson’un ilk eşi Hale Alanson ile 1970 yılında devlet konservatuvarında tanışmasının ardından çift, 1972 yılında dünya evine girdi. Bu evlilikten dünyaya gelen Eda Alanson, hayatını gazetecilik ve metin yazarlığıyla geçirdi. Kariyerinin yanı sıra sinema dünyasında da kendine yer bulan Eda Alanson, 2009 yılında yayınlanan "Kirpi" filminde babası Mazhar Alanson ile birlikte rol alarak sinema severlere unutulmaz bir performans sergiledi.

Eda Alanson’un Vefatı

Bir süredir rahatsızlığı nedeniyle tedavi gören Eda Alanson, Ankara’daki bir hastanede 50 yaşında hayatını kaybetti. Eda Alanson’un vefatı, ailesi ve sanat camiası için büyük bir üzüntü yarattı.

Pençe Kilit'te teröristlerin çok sayıda mühimmatına el konuldu Pençe Kilit'te teröristlerin çok sayıda mühimmatına el konuldu

Eda Alanson ve Mazhar Alanson Aynı Projede Yer Aldı

Eda Alanson, babası Mazhar Alanson ile 2009’da çekilen "Kirpi" filminde birlikte çalıştı. Bu film, baba-kızın birlikte yer aldığı ender projelerden biri oldu. Eda Alanson, filmde oyunculuk yapmasının yanı sıra metin yazarlığı da üstlendi. Bu proje, sinema kariyerlerinde özel bir yer edindi.