Son dönemde restoran zincirlerinde yaşanan skandalların son halkası, ünlü köfteci zincirinde domuz eti kullanılmasıyla gündeme oturdu. Domuz etinin fiyatı ve bu skandalın ayrıntıları büyük merak konusu.

Domuz Eti Kilosu Kaç TL?

İnci Taneleri Full HD Bölüm İzle! İnci Taneleri 18. Bölüm Tek Parça İzle! Son Bölümde Neler Oldu? İnci Taneleri Full HD Bölüm İzle! İnci Taneleri 18. Bölüm Tek Parça İzle! Son Bölümde Neler Oldu?

Domuz etinin fiyatı, kullanılan ürün türüne göre farklılık gösterebiliyor. İşlenmiş et ürünleri olan prosciutto, mortadella, salam ve pepperoni gibi ürünlerde fiyatlar, 100 gram başına ortalama şu şekilde:

Pepperoni: 250,00 TL
Prosciutto Crudo: 250,00 TL
Guanciale: 275,00 TL
Napoli Salamı: 250,00 TL
Spianata Piccante: 300,00 TL
Prosciutto Crudo Di Parma: 325,00 TL
Mortadella: 250,00 TL
Cotto Prosciutto: 225,00 TL
Bu fiyatlar, domuz etinin işlenme şekline ve kalitesine göre değişiklik göstermektedir. Ortalama olarak domuz etinden yapılan bu ürünler, dana etine kıyasla daha pahalı olabilmektedir.

Dana Eti Fiyatları

Karşılaştırma yapmak gerekirse, dana eti fiyatları ise ortalama olarak şu şekildedir:

100 gram dana eti: Yaklaşık 80 TL
Bu fiyat, dana etinin işlenmemiş hali için geçerli olup, işlenmiş ürünlerde fiyatlar değişiklik gösterebilir.

Domuz Eti Dana Etinden Daha Pahalı mı?

Domuz etinden yapılan işlenmiş ürünler, dana etine kıyasla oldukça yüksek fiyatlara satılmaktadır. Özellikle prosciutto ve pepperoni gibi ürünler, dana etinden üretilen ürünlere göre daha pahalı olabilmektedir. Ancak, ham et olarak bakıldığında, işlenmemiş domuz eti fiyatları dana etinden daha düşük olabilir.

Taklit-Tağşiş Ürünler Listesi ve Tartışmalar

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın 2 Ekim'de açıkladığı taklit-tağşiş ürünler listesinde yer alan restoran zincirlerinden biri olan Köfteci Yusuf'un iki şubesinde domuz etine rastlanıldığı iddiaları, gündemde tartışılmaya devam ediyor. Özellikle halkın güvendiği markalarda böyle bir durumun yaşanması, tüketicilerde büyük bir şaşkınlık yarattı.

Bakanlığın açıklaması sonrası, tüketiciler domuz etine yönelik merak edilen fiyatları araştırırken, dana etiyle fiyat farkları da tartışma konusu oldu.