MHP Kocaeli İl Başkanı Murat Nuri Demirbaş, dün Devlet Bahçeli ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından bugün sürpriz bir kararla istifa etti. Yaklaşık iki yıldır Kocaeli İl Başkanlığı görevini yürüten Demirbaş, sağlık sebeplerini gerekçe göstererek istifasını duyurdu.

MHP Kocaeli İl Başkanı Murat Nuri Demirbaş İstifa Etti

MHP Kocaeli İl Başkanı Murat Nuri Demirbaş, sağlık sebeplerini gerekçe göstererek istifa etti. Demirbaş, dün MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi ziyaret edip talimat ve hayır dualarını aldığını belirtirken, bugün istifa kararı aldı. İstifasını duyuran Demirbaş, MHP Kocaeli İl Başkanlığı görevini 2 yıldır yürütmekteydi.

Sağlık Sebeplerinden Dolayı İstifa

Murat Nuri Demirbaş, istifasıyla ilgili yaptığı açıklamada, sağlık durumunu gerekçe göstererek şu ifadeleri kullandı:
"Kıymetli ülküdaşlarım, değerli hemşehrilerim, yaklaşık 2 yıldır şan ve şeref ile yürütmekte olduğum Milliyetçi Hareket Partisi Kocaeli İl Başkanlığı görevini, sağlık sebeplerinden dolayı; bayrağı daha yukarılara taşıyabilmek adına hür iradem ile bırakmış bulunuyorum."

Narin cinayeti çözülüyor mu? İmamın telefonundan çıkanlar ne anlatıyor? Narin Güran cinayetinde son durum (19 Eylül 2024) Narin cinayeti çözülüyor mu? İmamın telefonundan çıkanlar ne anlatıyor? Narin Güran cinayetinde son durum (19 Eylül 2024)

Bu açıklamayla birlikte Demirbaş, sağlık sorunları nedeniyle görevinden çekildiğini belirtirken, görevini yeni bir isme devretmek üzere istifa etti.

Devlet Bahçeli'yi Ziyareti

Murat Nuri Demirbaş, istifasından bir gün önce MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi makamında ziyaret etmişti. Bu ziyaret sonrasında Demirbaş, sosyal medya hesabı üzerinden, Bahçeli’den aldığı talimat ve hayır dualarını şu şekilde duyurdu:
"Türk Dünyasının Bilge Lideri, Saygıdeğer Genel Başkanımız Dr. Devlet Bahçeli beyefendiyi ziyaret ederek emir, talimat ve hayır dualarını aldım. Allah başımızdan eksik etmesin. Saygıdeğer Genel Başkanımızın tüm Kocaeli’ye selamları var."

MHP’den Resmi Açıklama Geldi

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Murat Nuri Demirbaş’ın istifasının ardından yeni görevlendirme hakkında bir açıklama yaptı. Yalçın, yaptığı açıklamada, Kocaeli il teşkilatında yapılacak incelemeler ve yeni yönetim kurulu oluşturulması için Tuncay Batı’nın görevlendirildiğini belirtti:
"Teşkilat İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı birimimizin yetki ve sorumluluk alanı içerisindeki konularla ilgili çalışmalar yapmak, Kocaeli il ve ilçelerinde mahalli yöneticilerimizle, mensuplarımızla görüşerek incelemelerde bulunmak ve kendi il başkanlığında il yönetim kurulu atama listesi oluşturarak birimimize sunmak üzere Tuncay Batı görevlendirilmiştir."

MHP Kocaeli İl Başkanı Murat Nuri Demirbaş’ın istifası, sağlık gerekçeleriyle geldi. Partideki görevini devreden Demirbaş, MHP teşkilatına yaptığı katkılarla hatırlanacak. Yeni yönetimin oluşturulması süreci ise MHP Genel Merkezi tarafından titizlikle yürütülüyor.