Ege bölgesinin vazgeçilmez tatlılarından biri olan höşmerim, peynir ve şerbetin muhteşem uyumu ile tatlı severlerin gönlünde taht kurmuştur. Evde pratik bir şekilde nasıl yapıldığını öğrenmek için bu tarife göz atın.

Höşmerim, peynirli ve şerbetli yapısıyla bilinen, özellikle Çanakkale ve Balıkesir bölgelerinde popüler olan bir tatlıdır. Bu rehber, evde kolayca höşmerim yapmanız için gereken malzemeleri ve adımları sunar.

Peynir helvası olarak da bilinen höşmerim, Ege'nin kuzeyinde sevilerek tüketilen bir tatlıdır. Evinizde bu lezzeti pratik bir şekilde nasıl hazırlayabileceğinizi merak ediyorsanız, işte size adım adım bir rehber.

Höşmerim Tarifi

Malzemeler:

2 paket mozzarella peynir

2 yemek kaşığı tereyağı

1 yemek kaşığı irmik

1yemek kaşığı un

1,5 su bardağı şeker

2,5 su bardağı süt

2-3 damla sarı gıda boyası

MasterChef Lahmacun tarifi: Çıtır çıtır Lahmacun nasıl yapılır? MasterChef Lahmacun tarifi: Çıtır çıtır Lahmacun nasıl yapılır?

Höşmerim Yapılışı:

Peynir ve tereyağını tavaya alın.

5-6 dakika pişirin.

Erimeye başlayınca irmiği ve unu atıp 5 dakika kavurun.

Sonra şekerini ilave edin.

3-4 dakika da böyle pişirin.

Şeker sulanınca sütü ve gıda boyasını da katıp, biraz daha kaynatın.

Servis tabaklarına alın.

Soğuk olarak servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun…

Püf Noktası:

Höşmerim tatlısının sarı rengini vermesi için biraz safran da katabilirsiniz.

Arzu ederseniz üzerine dövülmüş fındık veya fıstık serpebilirsiniz.