Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan Resmi Gazete'de, bazı bakanlıklarda yapılan önemli atamalar duyuruldu. Görev değişikliklerinin arasında Sağlık Bakanlığı ve diğer bakanlıklarda yapılan atamalar dikkat çekti.

Sağlık Bakanlığı'nda Kritik Görev Değişimi

Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, Sağlık Yatırımları Genel Müdürü Rıza Uçan görevden alındı. Boşalan göreve Mehmet Fidan atandı. Kararda, "3 sayılı Cumhurbaşkanı Kararnamesi gereğince, Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğüne Mehmet Fidan atanmıştır" ifadeleri yer aldı.

Diğer Bakanlıklardaki Atamalar

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı: Sosyal Yardımlar Genel Müdür Yardımcılığına Mehmet Safa Koçi atandı.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı: İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdür Yardımcılığına İş Müfettişi Erhan Taylan getirildi.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı: Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü 1. Hukuk Müşavirliğine Murat Demir atandı. Ayrıca, Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş. Genel Müdür Yardımcılıklarına Selçuk Advan ve Mithat Aydın atandı.

Vergi Başmüfettişi Atamaları

Hazine ve Maliye Bakanlığı, 17 adet Vergi Başmüfettişi ve 2 adet Vergi Müfettişi ataması gerçekleştirdi. Atanan kişiler Resmi Gazete’de yer aldı.

2025 IMEI kayıt ücreti ne kadar olacak? Yurt dışı telefon getirmenin bedeli artıyor mu? 2025 IMEI kayıt ücreti ne kadar olacak? Yurt dışı telefon getirmenin bedeli artıyor mu?

Tarım ve Orman Bakanlığı'nda Atamalar
Tarım ve Orman Bakanlığı’nda yapılan atamalarla Tarım Reformu Genel Müdür Yardımcısı Metin Türker ve 14. Bölge Müdürü Mustafa Şentürk görevden alındı. 2. Bölge Müdürlüğüne Hacı Ahmet Çiçek, 14. Bölge Müdürlüğüne Melikunnas Özkaya atandı.

Liman Başkanlıklarına Atamalar
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından 6 bölgeye Liman Başkanları atandı. Ticaret Bakanlığı'nda ise 13 Ticaret Başmüfettişi atandı.