Filistin'deki olayların ardından, İsrail'in Lübnan'da da katliamlara başlaması, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yiğit Bulut'un Türkiye'ye yönelik saldırı iddialarını gündeme getirmesiyle daha fazla dikkat çekti. Bulut, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "İsrail kısa bir süre içinde Mescid-İ Aksa ve diğer kutsallarımıza saldıracak," dedi. Bu sözleri, Türkiye'de geniş yankı uyandırdı.

Tepkiler Gecikmedi

Bulut'un açıklamaları, birçok kesimden sert eleştiriler aldı. Gazeteci Bahar Feyzan, Bulut'un ifadelerini alaycı bir dille "müptezel" olarak nitelendirerek, "Balıklı Rum Hastanesi’nde yatan müptezelden danışman yaparsan böyle olur!" ifadesini kullandı.

AK Partili İsimlerden Sert Yanıt

Kocaeli’de ahilik ruhu yaşatılıyor Kocaeli’de ahilik ruhu yaşatılıyor

AK Parti Eski MKYK Üyesi Mücahit Birinci, Bulut'a yönelik tepkisini şu sözlerle dile getirdi: "Yahu sen kimsin? Savunma Bakanı mısın? Parti sözcüsü müsün?" Bu sorularla Bulut'un yetkisizliğini vurgulayan Birinci, "Dış politika sahasında bu şekilde ortalığı velveleye veren açıklamalar yapıyorsan, hangi kafa ile yapıyorsun?" dedi.

"Abuk Subuk Totocuların Beyanlarına Dikkat Edilmesin"

Birinci, sözlerine devam ederek, "Türkiye'nin güçlü bir devlet olduğunu ve istihbaratın iş başında olduğunu" belirtti. Ayrıca, "Bu şahsın tahminleri, gerçekleşmemesiyle ünlüdür," diyerek, Bulut'un sözlerinin dikkate alınmaması gerektiğini ifade etti.