Çorum'un Sungurlu Belediye Başkanı Muhsin Dere, ilçenin içme suyu ihtiyacının acil olduğunu belirterek “Tasarruf tedbirleri kime göre. Su akmazsa 30 bin kişi yolu kapatır.” sözleriyle dikkat çekti.

Çorum İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Çorum Valisi Zülkif Dağlı başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda, DSİ 5. Bölge Müdür Yardımcısı Osman Çiçekdağ, Çorum’da yürütülen projeler hakkında bilgi verdi. Kent genelinde devam eden 89 proje bulunduğunu aktaran Çiçekdağ, Sungurlu Barajı’ndaki çalışmalara da değindi.

Sungurlu Barajı’nda Gecikmeler

Çiçekdağ, Sungurlu Barajı’nın hem içme suyu hem sulama amaçlı olduğunu belirtti ve 2025’te bitirilmesi hedeflenen barajın 2026’ya sarkacağını kaydetti. Bu gecikmenin, ilçenin su ihtiyacını karşılamada sorun yaratabileceğini vurguladı.

Belediye Başkanı Muhsin Dere’den Sert Çıkış

Toplantıda söz alan Sungurlu Belediye Başkanı Muhsin Dere, bölge müdür yardımcısına ilçesinin içme suyu ihtiyacı için ne tür tedbirler alındığını sordu. Çiçekdağ, Sungurlu Barajı’nın yapımının kısa vadede tamamlanamayacağını belirtince, Dere ilçesinin acil su ihtiyacına dikkat çekti.

Başkan Dere, “Sungurlu’da ben göreve başlayalı 4 ay oldu ve yaklaşık 10 tane kuyu yaptım. Sungurlu’da çok ciddi bir içme suyu problemi var. Sungurlu barajını bitireceğiz inşallah ama bir taraftan da isale ve arıtma tesisinin daha yapım ihalesi yok. Burada görüyorum ki Sungurlu’nun en az 3 sene arıtma ve isalesi olmayacak. Dolayısıyla içme suyuyla ilgili ciddi sıkıntı yaşayacağız. DSİ’den talebimiz bu şekilde devam edecekse ki mutlaka bize kuyu alanları göstermeniz ve içme suyu kuyusu açmanız. Bu ciddi bir problem. Sungurlu’yla ilgili özel çalışılmasını talep ediyoruz. Barajlar gerçekten çok yavaş gidiyor şu anda.” dedi.

Tasarruf Tedbirleri Tartışması

Çorum’da 4 ilçeye muhtarlık hizmet binası yapılacak! Çorum’da 4 ilçeye muhtarlık hizmet binası yapılacak!

Bölge müdür yardımcısının tasarruf tedbirleri dolayısıyla projelerin yavaş ilerlediğini belirtmesi üzerine Başkan Dere, “Tasarruf tedbirleri kime göre. Su akmazsa 30 bin kişi yolu kapatır.” sözleriyle dikkat çekti.

Sungurlu’nun içme suyu krizi, yerel yönetimlerin ve DSİ’nin dikkatini çekmiş durumda. Önümüzdeki süreçte, Sungurlu’nun su sorununa yönelik alınacak tedbirlerin ve yapılacak çalışmaların hızlandırılması bekleniyor. Başkan Muhsin Dere’nin de belirttiği gibi, ilçe halkının su ihtiyaçlarının karşılanması için acil adımlar atılması büyük önem taşıyor.