Çorumlu üretici, tarlasında 30 kilo ağırlığında pancar yetiştirdi.

5 dönümlük tarladan her biri dev büyüklükte pancar elde eden üretici, hem şaşırdı, hem de sevindi.

Çorum'un Osmancık ilçesine bağlı Kargı köyünde yaşayan hayvan besicisi Murat Ünalan, bu yıl tarlasından sıra dışı bir hasatla karşılaştı.

Ünalan'ın ekimini Nisan ayında gerçekleştirdiği pancarlar, normalin iki katı büyüklükte ve her biri yaklaşık 30 kilo ağırlığında oldu.

Çorum pazarlarında güvenli alışveriş için neler yapılıyor? Çorum pazarlarında güvenli alışveriş için neler yapılıyor?

“HEM ŞAŞIRDIM HEM MUTLU OLDUM”
Murat Ünalan, hayvanlarının yem ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla her yıl pancar ekmekte. Ancak bu yılki sonuç, onun için sürpriz oldu. Geçen yıl aynı arazide normal büyüklükte pancar elde eden Ünalan, "Bu sene 5 dönüm pancar ektim. Her yıl ektiğim gibi bu sene de aynı yöntemle ekim yaptım. Ancak bu sene hasat döneminde pancarların hepsinin normalinden en az iki kat büyük olduğunu görünce hem şaşırdım, hem de mutlu oldum" dedi.

Yem fiyatlarının arttığı bu dönemde çiftçiler için böylesi bir verimin önemli bir avantaj olduğunu belirten Ünalan, "Geçen yıl ektiğim pancarların kilosunun 15 geldiğini söyleyebilirim. Ancak bu yıl neredeyse iki katı ağırlığında pancar hasat ettim. Yem almak yerine pancar ekiyorum" şeklinde konuştu.

Bu büyük başarısıyla hem köyünde hem de çevre köylerde adından söz ettiren Murat Ünalan, bu yılki pancar rekoltesinin sırrını merak ediyor ve gelecek sezon için de aynı başarıyı tekrarlamayı umuyor.