Çorum Kargı Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla, Çorum İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü tarafından internet üzerinden örgütlü olarak yasa dışı bahis oynatan suç örgütüne yönelik 21 Mayıs 2024'te düzenlenen operasyonda, Çorum merkezli toplam 6 ilde (Ankara, Amasya, Çanakkale, İstanbul ve Rize) baskınlar yapıldı. Operasyonda, örgüt liderleri de dahil olmak üzere 32 şüpheli gözaltına alındı. Bu şüphelilerden 24’ü tutuklanarak Çorum L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na gönderildi.

Devasa Malvarlıklarına El Konuldu!

Çorum'da korkutan kaza: Motosiklet ve otomobil çarpıştı, yaralılar var! Çorum'da korkutan kaza: Motosiklet ve otomobil çarpıştı, yaralılar var!

Operasyon sonucunda, suçtan elde edilen mal varlıklarını aklama suçu kapsamında önemli miktarda mal varlığına el konuldu. Ele geçirilenler arasında 10 araç, 5 daire, 22 tarla, 2 arsa ve 22 bahçe bulunuyor. Ayrıca, toplam değeri 1 milyar 292 milyon 611 bin 295 TL olan 597 banka hesabı da donduruldu.

Uyuşturucu, Tefecilik ve Dolandırıcılıkla Mücadele Sürüyor

Çorum Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, uyuşturucu madde ticareti, tefecilik, nitelikli dolandırıcılık, vergi kaçakçılığı ve irtikap gibi suçlarla mücadelede kararlılıklarını vurguladı. Bu kapsamda yapılan çalışmalar neticesinde, toplamda 136 şüpheli tutuklanarak cezaevine teslim edildi.