Hitit Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Oteli’nde düzenlenen basın toplantısına, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Naim Çetinkaya, İl Emniyet Müdürü Arif Pehlivan ve çeşitli kurum temsilcileri katıldı. Vali Dağlı, yapılan çalışmalar kapsamında 1 milyon 953 bin 746 kişinin sorgulandığını ve haklarında adli makamlarca yakalama kararı bulunan 4 bin 815 kişinin yakalandığını ifade etti. Bu şahıslardan  bin 184’ü tutuklanarak cezaevine gönderildi.

308 BİN 518 ARAÇ SÜRÜCÜSÜNE CEZA… 4 bin 180 ARAÇ TRAFİKTEN MEN EDİLDİ

Çorum'un yüzünü değiştirecek proje: Gülabibey'de kentsel dönüşüm başlıyor Çorum'un yüzünü değiştirecek proje: Gülabibey'de kentsel dönüşüm başlıyor

Vali Dağlı açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:

"Trafik Birimlerince:
1.191.873 araç denetlenmiş ve kurallara uymayan 308.518 araç veya sürücülerine gerekli idari para cezaları uygulanmıştır. Ayrıca trafik güvenliğini tehlikeye düşüren araçlar ile sürücü belgesiz veya alkollü araç kullanma gibi çeşitli suçlardan toplam 4.180 araç trafikten men edilmiştir. 
Okul çağındaki çocuklarımızın huzur ve güven içerisinde yolculuk yapmalarının sağlanması, servis araçlarının karışabileceği kazaların önlenmesi ve taşımacılık faaliyetinin disiplin altında tutulması amacıyla 8.302 okul servis aracı denetlenmiştir.
Yapılan trafik denetlemeleri, devriyeler, eğitimler ve alınan güvenlik tedbirleri kapsamında trafik kazalarının önüne geçmek ve trafik güvenliğini sağlamak amacıyla kolluk birimlerimiz tarafından yürütülen çalışmalar etkin bir şekilde devam etmektedir. Trafikte hedefimiz sıfır can kaybına ulaşmaktır."