Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Çorum İl Temsilciliği, 6 haftadır devam eden yaz okullarını Atatürk Spor Salonunda gerçekleştirdiği kapanış programı ile sona erdirdi.

Programda TÜGVA yaz okulu öğrencisi olan gençlerin dinletileri ve gösterileri katılımcılar tarafından izlendi. 

Programa Çorum Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı ve Çorum Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın’ın yanı sıra Ak Parti Gençlik Kolları Başkanı Onur Civan, Ak Parti'nin temsilcileri, kurum müdürleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katıldı.

TÜGVA Çorum İl Temsilcisi Bahadır Kıyıklık, yaptığı konuşmada; “Her sene hedefimizi yükseltiyoruz. Bu yıl Çorum’da 12 okulda 2000 öğrenci ile yaz okulu sürecimizi tamamladık. Bu Ülkenin geleceği gençler için çalışmak bizlerin bakış açısıyla tercih değil mecburiyettir” dedi.

Kıyıklık, konuşmasında şunları söyledi:

“Bu yaz ayında, altı hafta boyunca öğrencilerimiz sadece bilgilerini ve becerilerini geliştirmekle kalmadılar; aynı zamanda manevi değerlerimizi de daha yakından tanıdılar. 
Kur'an-ı Kerim'den Peygamber Efendimizin hayatına, İlmihal’den Adab-ı Muaşeret derslerine kadar tutun da yüzme ve sportif faaliyetlerden kültürel gezilere kadar geniş bir yelpazede eğitim aldılar. Bu eğitimler gençlerimizin hem bedenen hem de ruhen gelişmelerine katkı sağladı.

Her sene hedefimizi yükseltiyoruz. Bu yıl Çorum’da 12 okulda 2000 öğrenci ile yaz okulu sürecimizi tamamladık. Bu ülkenin geleceği gençler için çalışmak bizlerin bakış açısıyla tercih değil mecburiyettir. 
Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da ifade ettiği gibi “Gençler milletin ümididir.” Köklerini geçmişten alan, geleceğe emin adımlarla ilerleyen fen ve teknolojide en üst düzey olan bir gençlik tasavvur ediyoruz. Bu idealimiz için bütün teşkilatımız ile birlikte gece gündüz demeden koşturuyoruz. Filistin’deki zulümleri unutmadık. Onlar unutturmaya çalışacak, onlar yok sayacak biz daha çok var olacağız. Kubbetü's-Sahra'nın saflarını, Mescid-i Aksa'nın avlusunu, kadim Filistin sokaklarını bu gençlikle doldurana kadar çalışacağız!

Milletvekili Kaya : Gazilerimiz Türk milletinin var oluşudur Milletvekili Kaya : Gazilerimiz Türk milletinin var oluşudur

Ömer Halis Demir’i unutmayacağız, Eren Bülbül’ü unutmayacağız, Yasin Börü’yü unutmayacağız. 15 Temmuz şehitlerimizi unutmayacağız. İsmail Haniye’yi unutmayacağız. Katil İsrail’in şehit ettiği Filistinli kardeşlerimizi unutmayacağız.

Yakın zamanda şehadet şerbeti içen İsmail Haniye ve bütün şehitlerimizi rahmetle yad ediyorum.’’

Çorum Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın ise TÜGVA’nın yaptığı çalışmaları tebrik ederek, TÜGVA’nın gençlik çalışmalarının önemini vurguladı. Vakıf kültürünün mühim olduğunu vurgulayıp vakıf kültürüne sahip çıkılması gerektiğini ifade eden Aşgın, yine Çorum’da gençlik ile ilgili yapımı devam eden tesisler hakkında bilgi vererek Çorum Belediyesi olarak gençlerin her zaman yanlarında olacağını ifade etti.

Çorum Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı ise gençlerin eğitimine ve gelişimlerine katkıda bulunan (TÜGVA)’nın önemini belirterek, bu tür faaliyetlere her zaman destek olduğunu ve desteğinin devam edeceğini, tüm gayretlerinin ana hedefinin geleceğimiz olduğunu kaydetti. Dağlı, gençlerin geleceğimizin teminatı olduğunu ve onların iyi yetiştirilmesinin ülkenin geleceği için büyük önem taşıdığını belirtti.

Program gösterilerin ardından yaz okulunda düzenlenen Filistin temalı sınavda dereceye giren öğrencilere ödüllerin verilmesi ve yaz okuluna katılan bütün öğrencilere katılım belgesi verilmesiyle son buldu.