Eğitim-Sen Çorum Şubesi, Milli Eğitim Bakanlığı’nın “Etkili Öğretmenlik için Dış Görünüm ve Giyim Kodları” uygulamasına karşı çıkarak, kadın öğretmenlere yönelik bu dayatmanın kabul edilemez olduğunu vurguladı. Kadınların bedenleri, kimlikleri ve hakları üzerindeki baskılara karşı sesini yükselten sendika, "Bedenimiz bizimdir!" diyerek tepkisini dile getirdi.

Çorum’da düzenlenen basın açıklamasında konuşan Eğitim-Sen Çorum Şube Kadın Sekreteri Eylem Kandemir, hükümetin kadınlar üzerindeki cinsiyetçi ve gerici politikalarının hız kesmeden devam ettiğini belirtti. Kadın eğitim emekçilerine yönelik kıyafet zorunluluğu ve dış görünüm dayatmasının, kadınların yaşam tarzlarına müdahale anlamı taşıdığını söyledi.

Baba Vanga’nın 2025 kehanetleri: Avrupa’yı bekleyen tehlike ve kozmik olaylar Baba Vanga’nın 2025 kehanetleri: Avrupa’yı bekleyen tehlike ve kozmik olaylar

"Makbul Kadın Yaratma Politikası Kabul Edilemez"

Kandemir, bu uygulamaların kadın öğretmenleri disiplin soruşturmaları ve cezalarla sindirmeyi amaçlayan politikaların bir parçası olduğunu ifade ederek, iktidarın "makbul kadın" yaratma hedefine dikkat çekti. Eğitim-Sen, kadınların nasıl giyineceğine karar verme hakkının kimseye ait olmadığını vurguladı ve Milli Eğitim Bakanlığı'na bu cinsiyetçi uygulamalara son verme çağrısında bulundu.

Kadınlardan Güçlü Tepki

Kadınların bedenleri ve kimlikleri üzerindeki baskıların giderek arttığını belirten Kandemir, bu durumun kadınlar için daha fazla şiddet, taciz ve mobbing anlamına geldiğini söyledi. Eğitim-Sen, kadın eğitim emekçilerine yönelik bu baskılara karşı örgütlü bir şekilde mücadele etmeye devam edeceklerini belirtti. "Cinsiyetçi, tekçi ve gerici politikalara karşı, kadın dayanışmasından aldığımız güçle haklarımızı savunmaya devam edeceğiz" dedi.