Çorum’da kent merkezinde faaliyet gösteren keresteci esnafı, şehrin büyümesiyle birlikte yıllardır kendisine yer bulmak için çaba gösterdi ancak olumlu bir netice alamamıştı.

Keresteci esnafının taşınması ve yeni işyerlerine kavuşması için bugüne kadar 3 kooperatif kurulmasına rağmen yer sorunu bir türlü çözülememiş ve esnaf şehrin göbeğinde faaliyetlerine devam etmek zorunda kalmıştı.

Memur-Sen'den CHP'li vekile eşofman eleştirisi: "Neden rahatsız oldunuz?" Memur-Sen'den CHP'li vekile eşofman eleştirisi: "Neden rahatsız oldunuz?"

Marangozlar Esnaf Odası Başkanlığına Yücel Şahin’in gelmesiyle birlikte ise hem şehrin önü açıldı hem de keresteci esnafı yıllardır çözülemeyen yer sorununun çözülmesiyle birlikte rahat bir nefes almış oldu.

S.S. Genç Keresteciler Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi Başkanlığını da yürüten Yücel Şahin’in Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın ve ÇESOB Başkanı Recep Gür ile yaptığı istişareler sonucu S.S. Çorum Zanaatkarlar Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi’nde keresteci esnafına 44 adet iş yeri yapılması için protokol imzalandı.

Keresteci esnafının yıllardır kanayan yarası olan taşınma problemini çözen Yücel Şahin’in kısa sürede bu soruna neşter vurması ise Çorum kamuoyunda takdirle karşılandı.