Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ve Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanan verilere göre, Çorum, 2024 yılının Ağustos ayında 580 milyon dolar ihracat gerçekleştirerek en yüksek aylık ihracat rakamlarına ulaştı. Çorum, 2024 yılının ilk 8 ayında ise toplam 2 milyar 500 milyon dolar ihracat yaptı.

Çorum'da tehlikeli kuyu çalışması: Muhtar toprak altında kaldı! Çorum'da tehlikeli kuyu çalışması: Muhtar toprak altında kaldı!

Çorum Türkiye’nin En Fazla İhracat Yapan 8. İli Oldu

Ağustos ayında gerçekleştirdiği ihracatla, Çorum Türkiye genelinde en fazla ihracat yapan 8. il olarak öne çıktı. Çorum’u sadece İstanbul, İzmir, Ankara, Bursa, Kocaeli, Mersin ve Gaziantep geçti.

İthalat Rakamları

Çorum'un aynı dönemdeki ithalat rakamı ise 220 milyon dolar olarak açıklandı. Bu veriler, şehrin dış ticaret dengesinde ihracatın ithalatı büyük ölçüde geçtiğini göstermektedir.

Çorum'un Ekonomik Başarısı

Çorum, özellikle sanayi ve ticaret alanındaki başarılarıyla son yıllarda ihracatta dikkat çeken bir il haline geldi. Madencilik, tarım ürünleri ve sanayi ürünleri ihracatında büyük adımlar atan Çorum, Türkiye’nin dış ticaret dengesine önemli katkılar sağlamaktadır.