Cumhurbaşkanlığı atama kararı ile Çorum Valisi olarak atanan Ali Çalgan için Çorum Valiliği önünde karşılama töreni düzenlendi.

Merkeze alınan Çorum Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı’nın yerine atanan Vali Ali Çalgan, Valilik personeli tarafından çiçeklerle karşılandı.

Karşılama heyetini selamlayan Vali Çalgan, daha sonra protokol üyeleri ile tanıştı.

Karşılama törenine; Belediye Başkan Yardımcısı Lemzi Çöplü, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, vali yardımcıları, Emniyet Müdürü Arif Pehlivan, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Naim Çetinkaya, ilçe kaymakamları, kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri, bazı siyasi parti yöneticileri ile Valilik personeli katıldı.

Vali Ali Çalgan, göreve başlama yazısını imzaladıktan sonra basın açıklaması yaptı.

Müge Anlı Samet Şeker olayı nedir? Samet Şeker nasıl öldü? Cinayet mi, kaza mı? Müge Anlı Samet Şeker olayı nedir? Samet Şeker nasıl öldü? Cinayet mi, kaza mı?

Çalgan, Çorum’un gelişmiş, temiz, kadim bir şehir olduğunu, 7 bin yıllık tarihi geçmişe sahip bu kentin Türkiye’ye gerek tarih, gerek sanayi, turizm, tarım açısından önemli katkılarının olduğunu anlatarak, kenti birlik ve beraberlik içerisinde daha ileri noktalara taşımak, daha çok geliştirmek için gece-gündüz gayret göstereceklerini vurguladı.

Tüm Çorum halkına selamlarını ileten Vali Çalgan, kendisini bu onurlu göreve layık gören başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, geçmiş dönemlerde Çorum’a hizmet eden tüm valilere de teşekkür etti.