Her bölgenin hatta neredeyse her ilin kendine has bir içeceği de var. Bazı şehirler var ki sadece tarihi, görülecek yerleri, kültürel atmosferleri, yemekleriyle değil, içecekleriyle ünlüdürler.

Bir sosyal medya platformu tarafından Türkiye’de içecekleri ile meşhur illerin haritası ortaya çıkarıldı. Yapılan araştırmada listede çay, gazoz çeşitleri, şerbet çeşitleri ve ayran yer aldı. Listede Tokat ve Samsun’un kendine has bir içeceği bulunmazken Çorum’un Şehzade Şerbeti öne çıktı.

Çorum’a komşu olan illerden Ordu’da Hayat Gazozu, Yozgat’ta Menengiç Kahvesi, Amasya’da Sunko Gazozu, Sivas’ta Çamlıdağ Gazozu, Kırıkkale Hünkâr Gazozu, Kırşehir’de Özbağ Gazozu ve Kayseri’de Gileburu İçeceği öne çıkıyor.

13 Ekim 2024 Günlük Burç Yorumları: Aslan, Yengeç, Boğa ve İkizler İçin Neler Söyleniyor? 13 Ekim 2024 Günlük Burç Yorumları: Aslan, Yengeç, Boğa ve İkizler İçin Neler Söyleniyor?

İstanbul’da Vefa Bozası, Ankara’da Ankara Gazozu, İzmir’de Subye İçeceği, Adana’da Şalgam, Şanlıurfa’da Meyan Şerbeti, Rize’de Çay ve Van’da Ayran öne çıktı.

Listede 26 ilde Gazoz çeşitleri,6 ilde Şerbet çeşitleri, 2 ilde hoşaf çeşitleri ve 1 ilde ayran öne çıktı.