MasterChef Lahmacun tarifi: Çıtır çıtır Lahmacun nasıl yapılır? MasterChef Lahmacun tarifi: Çıtır çıtır Lahmacun nasıl yapılır?

Cepli sandviç poğaça, minik cebiyle fark yaratan bir lezzet. Bu tarifte, hamuru hazırlarken yapacağınız küçük bir numara sayesinde, cepli sandviç poğaçalarınız hazır olacak.
 

Cepli Sandviç Poğaça Tarifi

Malzemeler

Hamuru için:

1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
1,5 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket instant maya
2 yemek kaşığı sıvı yağ
5 – 5,5 su bardağı un

Arası için:

1/3 su bardağı sıvı yağ

Üzeri için:

1 adet yumurta sarısı
2 yemek kaşığı çörek otu (arzuya göre susam)

Servis için:

100 gram beyaz peynir
100 gram kaşar peyniri
2 adet salatalık
1 adet domates
¼ demet maydanoz
5-6 adet marul yaprağı

Cepli Sandviç Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

Un hariç hamur için gerekli olan tüm malzemeleri bir yoğurma kabına alın ve güzelce karıştırın.
Ardından, unu azar azar ilave ederek, ele yapışmayan kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene dek yoğurun. Devamında, hazırladığınız hamurun üstünü streç filmle kapatın. Daha sonra, ılık bir yerde  30 dakika kadar mayalanmaya bırakın.
Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle tezgaha yayın. Ardından, üzerine yağ sürün, ikiye katlayın. Tekrar yağ sürün, dörde katlayın.

Fırın tepsisine dizerek üzerine yumurta sarısı sürün. Daha sonra, 180 derece fırında kızarana kadar 30 dakika pişirin.
Cepli sandviç poğaçalarınız fırından çıktıktan sonra soğumalarını bekleyin ve aralarını; kaşar, maydanoz, salatalık ve domatesle süsleyerek servis edin. Cepli sandviç poğaçalarınız hazır.