Tofaş'ın FIBA Europe Cup biletleri satışta Tofaş'ın FIBA Europe Cup biletleri satışta

Juventus’un yıldız futbolcusu Paul Pogba, doping cezası nedeniyle kariyerinin en zor dönemlerinden birini geçirdi. Ağustos 2023'te yapılan doping testlerinde testosteron seviyesinin yüksek çıkması sonucu futboldan 4 yıl men cezası alan Fransız oyuncu, Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'ne (CAS) başvurdu. Pogba, CAS'tan gelen müjde ile cezalarında indirime gidilerek yeniden sahalara dönebilme fırsatı yakaladı.

Pogba’nın Zor Dönemi: Doping Cezası ve Futboldan Uzak Kaldığı Aylar

Paul Pogba, Ağustos 2023'te Serie A’nın ilk haftasında Udinese ile oynanan maçtan sonra yapılan doping testlerinde yüksek seviyede testosteron tespit edilmesi sonucu zor bir süreç yaşamaya başladı. Eylül 2023’te alınan ilk numunenin pozitif çıkmasıyla birlikte Pogba’ya geçici men cezası verildi. Aynı yıl Ekim ayında yapılan ikinci numune testi de pozitif çıkınca, Pogba için 4 yıl futboldan men cezası kararı alındı. Juventus'un 3 Eylül 2023'te Empoli ile oynadığı maç Pogba’nın son mücadelesi oldu ve o tarihten bu yana futbol sahalarından uzak kaldı.

CAS’tan Sevindirici Haber Geldi: Ceza Süresi İndirildi

Fransız yıldız, kariyerini kurtarmak adına Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi (CAS)'a başvurarak, İtalyan Anti-Doping Organizasyonu'nun verdiği cezaya itiraz etti. CAS, Pogba’nın itirazını kısmen kabul ederek, 4 yıllık cezasını 18 aya düşürdü. Bu indirim, Pogba’nın futbol kariyerine yeniden dönebileceği anlamına geliyor. Pogba, cezasının büyük bölümünü geride bırakmış durumda ve artık sahalara geri dönmek için gün sayıyor.

Ocak 2025’te Antrenmanlara Dönüyor

Paul Pogba, 2025 yılının Ocak ayında takım antrenmanlarına yeniden katılabilecek. Fransız futbolcu, Mart 2025 itibariyle de resmi maçlarda forma giymeye başlayabilecek. Bu müjde, Pogba'nın hayranları ve Juventus taraftarları için büyük bir sevince yol açtı. Futbolseverler, Pogba’nın bu zor dönemi geride bırakıp yeniden formuna kavuşmasını dört gözle bekliyor.