Samsades tatlısı, lor peyniri ve tarçının eşsiz uyumuyla ağzınızda eriyecek. Ev yapımı bu tatlı tarifiyle herkesi etkileyin!

Geleneksel lezzetlerden hoşlananlar için harika bir seçenek: Evde yapabileceğiniz kolay ve enfes Samsades tatlısı tarifi!

Misafirlerinize sunabileceğiniz, ağızda dağılan bir tatlı arıyorsanız, Samsades tatlısı tam size göre. İşte lezzetli bir tarif...

Samsades tatlısı tarifi

MALZEMELER

3 su bardağı un
2 su bardağı su
1 çay kaşığı tuz
4 yemek kaşığı tuzsuz lor peyniri
1,5 yemek kaşığı şeker
1 çay kaşığı tarçın
Sıvı yağ

Şerbeti için;

2,5 su bardağı su
2 su bardağı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
3-4 damla limon

MasterChef Begova Çorba tarifi! Enfes Begova çorbası nasıl yapılır? MasterChef Begova Çorba tarifi! Enfes Begova çorbası nasıl yapılır?

TARİF

İlk olarak geniş bir kaba 2 su bardağı unu ve tuzu ilave edin. Daha sonra 1.5 su bardağı suyu una ekleyin. Hamur kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yavaş yavaş un ve su ilave etmeye devam edin. Kulak memesi kıvamına gelen hamuru 10-15 dakika boyunca dinlendirin. Dinlendirdiğiniz hamuru 2 eşit parçaya bölün.
Düz bir zemine böldüğünüz bezelerden birini alın. Un ve merdane yardımıyla açarak inceltin. İncelen hamurun kenarlarını düzeltin ve dikdörtgen şeklini verin.Dikdörtgen şeklini verdiğiniz hamuru 3-4 cm'lik şeritler halinde kesin.
Şeritlerinizi tam ortadan ve yatay olacak şekilde 2 eş parçaya bölün. Bir kabın içerisine şekeri, tarçını ve lor peynirini alarak iç dolgusunu oluşturun. Hazırlamış olduğunuz şeritlere lor peyniri harcını ekleyin ve muska şeklinde sarmaya başlayın. Bütün hamur için aynı işlemi uygulayın.
Derin bir tencereye bol miktarda sıvı yağ dökün ve kızana kadar ısıtın. Yağ kızınca sarmış olduğunuz muska şeklindeki hamurlarınızı kızartın. Bir tencerede tarçını, suyu ve şekeri kaynatın. Kaynayan karışıma limon suyu ilave edin.
Kızartılan muska şeklindeki tatlının üzerine sıcak şerbeti ilave edin. Dilerseniz kaymakla servis edebilirsiniz. Samsades tatlınız hazır.

Samsades tatlısı, Türk mutfağının gizli kalmış hazinelerinden biri. Bu lezzetli ve pratik tarifle, evde kendi Samsades tatlılarınızı yapabilirsiniz. Tarifimiz, sizi adım adım bu lezzetli tatlıya ulaştıracak. Lor peyniri ve tarçının bu muhteşem uyumunu deneyimledikten sonra, Samsades tatlısını favori tatlılarınız arasına eklemek isteyeceksiniz. Şimdi mutfağa girme zamanı, afiyet olsun!