Balkanların enfes yemeği: MasterChef Patatnik tarifi Balkanların enfes yemeği: MasterChef Patatnik tarifi

Milföy poğaça lezzetini evinizde yeniden yaratmaya ne dersiniz? Bu basit ve lezzetli tarif, peynirli iç harcıyla tüm ailenizin favorisi olacak. Adım adım milföy lezzetinde poğaça yapımını keşfedin.

Peynirli milföy tadında poğaça yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Yumuşacık, pamuk gibi iç yapısıyla bu poğaçalar, her ısırıkta ağzınızda dağılacak. İşte adım adım ev yapımı milföy poğaça tarifi...

Milföy poğaçaların o eşsiz lezzetini evinizin konforunda yaşamak istiyorsanız, doğru yerdesiniz. Peynirli iç malzemesiyle birleşen bu tarif, kahvaltılarınızı ve atıştırmalıklarınızı zenginleştirecek.

Milföy Lezzetinde Pamuk Poğaça Tarifi

Malzemeler

Hamuru için :

1 küçük paket kuru maya
1 çay bardağı ılık su
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı tuz
2 adet yumurta (Sarıları hamurun üzerine sürülecek ve beyazları hamurun içine )
4.5 su bardağı un

Ara katları için

Eritilmiş 200 gram tereyağı veya margarin

İç malzemesi

Peynir

Milföy Lezzetinde Pamuk Poğaça Nasıl Yapılır?

Öncelikle hamur yoğurma kabına kuru mayamızı ve ılık suyumuzu katıp karıştıralım. Sırasıyla diğer malzemeleri de katalım ununu da katıp yumuşak bi hamur yoğuralım.
Hamurumuzun üzerini kapatalım ve mayalandıralım.
Hamurumuzu dört eşit parçaya bölelim ve yuvarlayarak bezeler yapalım.
İlk bezemizi unlayarak normal yufka büyüklüğünde açalım.
Kenara alalım.
İkinci bezeyi de aynı şekilde açalım ve erittiğimiz yağdan fırçayla üzerine iyice sürtelim ve ilk açtığımız yufkayı yağladığımız yufkanın üzerine serelim onun üzerini de fırça ile yağlayalım.
Yufkamızı rulo yapıp bıçakla 12 eşit parçaya bölelim ve kalan iki bezemizi de aynı şekilde hazırlayalım buzdolabında 15 dakika dinlendirelim amacımız yağ biraz donsun diye.
Çıkartıp kesilen uçlarını elimizle birleştirelim ve bastırıp çay tabağı büyüklüğünde açalım ve ortasına peynirli iç koyup kapatalım ve yağlı kağıt serili tepsimize dizelim ve üzerlerine bez kapatıp yarım saat tepsi mayası yapalım.
Üzerine yumurta sarısı nı hafifçe hamura bastırmadan sürelim.
180 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirelim. 

Bu lezzetli ve kolay milföy lezzetinde pamuk poğaça tarifi ile kahvaltılarınız ve çay saatleriniz artık çok daha özel. Kendi elinizle hazırlayacağınız bu poğaçalar, misafirlerinizden tam not alacak. Deneyin ve bu eşsiz lezzeti sofralarınıza taşıyın. Afiyet olsun!