Yaz aylarında çay saatlerinin vazgeçilmezi ekler, artık evde de kolayca hazırlanabiliyor. Dışarıda yediğiniz o lezzetli eklerleri, mutfağınızda basit adımlarla yapabilirsiniz. Hem pratik hem de nefis bir ekler tarifi arıyorsanız, doğru yerdesiniz!

Pastane vitrinlerinde görmeye alıştığınız ekler, evde de aynı lezzette yapılabilir. Üstelik sadece birkaç basit malzemeyle! Çikolata ve kremanın uyumunu yakalayan bu tarifle evde ekler yapmanın keyfini çıkarın. İşte detaylar!

Ekler yapmayı hiç denediniz mi? Bu tarifle, mutfağınızda pastane lezzetini yakalayabilirsiniz. Yaz aylarında çayın yanına en çok yakışan bu hafif tatlıyı, adım adım nasıl hazırlayacağınızı öğrenin. Pratik ve lezzetli bir ekler için hazır olun!

PASTANE EKLERİ MALZEMELERİ

Misafirlerinizi şaşırtacak Katmer Poğaça yapımı! Pratik ve lezzetli Misafirlerinizi şaşırtacak Katmer Poğaça yapımı! Pratik ve lezzetli

Hamuru için malzemeler:

1 su bardağı su
1 su bardağından bir parmak fazla un
100 gr tereyağı
4 yumurta
1 tatlı kaşığı şeker

Kreması için malzemeler:

2 yemek kaşığı dolusu tereyağı
1 paket vanilya
1 paket krem şanti
800 ml süt( 4 su bardağı)
1 yumurta
1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
Yarım su bardağından biraz fazla un
Yarım su bardağı kadar nişasta

Üzeri için malzemeler:

100 gr bitter çikolata
100 gr sütlü çikolata

PASTANE EKLERİ TARİFİ

Öncelikle krema için tencereyi ocağa alın. Yumurta sarısı, süt, un şeker ve nişastayı ekleyin. Koyu bir kıvam alıncaya kadar karıştırın. Muhallebiyi kapatmaya yakın tereyağı ve vanilyayı ekleyin.

Hazırlamış olduğunuz krema hamurunu üzerini kapatarak buzdolabına koyup soğumaya bırakın. Ardından süt ile krem şantiyi çırpıp kıvam aldırın.
Dolaba kaldırılan hamur iyice soğuyunca krem şanti eklenerek mikser ile iyice çırpılır.
Hamuru için un hariç tüm malzemeler ocağa alınır. Kaynayan suyun içerisine un eklenerek devamlı karıştırılır. Hamur katı bir kıvam alınca ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır.

Soğuyan hamurun içerisine tek tek yumurtalar eklenerek mikser ile çırpılır.
Hamur ile yumurtalar tamamen karışıp yapışkan bir kıvam aldığında hamur sıkma torbalarının içerisine konulur. Fırın kağıdı serdiğiniz tepsinin üzerine uzun şeritler halinde hamur sıkılır. Sıkılan hamurlar 180 derecelik fırında 45 dakika kadar pişirilir.
Fırından çıkarılan eklerler soğumaya bırakılır.

Soğuduktan sona ortadan kesilir. Alt kısmına hazırlanmış olan krema sıkılır ve üstü kapatılır. İçerisine krema eklenen eklerler benmari usulü eritilmiş çikolataya bandırılır. Eklerlerinizin üstünü istediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz.

Evde ekler yapımı, sandığınızdan çok daha kolay! Pratik malzemelerle hazırlayabileceğiniz bu tarifle, dışarıda yediğiniz pastane eklerini aratmayacak lezzetler elde edebilirsiniz. Deneyin ve sevdiklerinizle paylaşın, emin olun herkes bayılacak! Afiyet olsun!