Tuzlu kurabiyenin tadına doyamayanlar için harika bir tarif! Hem pratik hem de doyurucu olan bu tuzlu kurabiyeleri yapmak için sadece 20 dakikanız yeterli!

Lokanta ustalarından sırlarla dolu Orman Kebabı tarifi Lokanta ustalarından sırlarla dolu Orman Kebabı tarifi

Çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak tuzlu kurabiye tarifi ile tanışın! Ağızda dağılan bu lezzeti kolaylıkla evinizde yapabilirsiniz.

Pratik kurabiye tariflerinden biri olan tuzlu kurabiye yediden yetmişe herkes tarafından seviliyor. Ağızda dağılan yapısı ile ağızlarda muhteşem bir tat bırakan tuzlu kurabiyeni yapımı da oldukça kolay. Beş çayı, piknik ve misafir sofralarınıza çok yakışacak tuzlu kurabiye tarifinin yapımı ve malzeme listesi haberimizde.

Kurabiye tariflerinin en klasikleşmiş olanlarında tuzlu kurabiye kıyır kıyır yapısı ile biliniyor. Bayatlamadan uzun süre tüketebileceğiniz tuzlu kurabiyelerin üzeri çörek otu ve susam ile süslenir. Hem pratik hem de doyurucu tuzlu kurabiye nasıl yapılır? İşte detaylı tarif ve malzeme listesi...

MALZEMELER

125 gram tereyağı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine sürülecek)
1 yemek kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un
Üzeri için;
Yumurta sarısı
Çörek otu
Susam

TARİF

Yumuşamış tereyağını yoğurma kabına alın un hariç diğer malzemeleri ekleyip karıştırın.
Elenmiş unu da azar azar ilave edip yumuşak ele yapışmayan hamur elde edin.
Hazırladığınız hamura istediğiniz şekilli kurabiye kalıbıyla veya elinizde şekiller verin.
Yağlı kağıt serili tepsiye dizin, üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu ve susam serpin.
170 derece fırında 20-25 dakika kızarana kadar kontrollü olarak pişirin.