Mantının pratik ve lezzetli alternatifi: Milföy mantı nasıl yapılır? Bu tarifle sadece 30 dakikada harika bir yemek hazırlayabilirsiniz. 

MasterChef Lahmacun tarifi: Çıtır çıtır Lahmacun nasıl yapılır? MasterChef Lahmacun tarifi: Çıtır çıtır Lahmacun nasıl yapılır?

Sarımsaklı yoğurt ve kızdırılmış yağ ile servis edin. Afiyet olsun! Peki, milföy mantı nasıl yapılır? Milföy mantı tarifinin malzemeleri neler?

En mantı kadar lezzetli olup, mantı kadar asla yormayan, sizi mest edecek efsane bir tarif. İnanılmaz bir tarif çokça da pratik. Bu tarifi denedikten sonra evinizden milföyü eksik etmeyeceksiniz. Şimdiden afiyet olsun!

MALZEMELER

1 paket milföy hamuru
100 gr kıyma
1 soğan
Tuz
Karabiber
Üzeri için
30 gr tereyağı
1 su bardağı yoğurt
2 diş sarımsak
Toz kırmızıbiber

TARİF

Soğanı temizleyip kıyın. Kıymayı soğan, tuz, karabiber ilave ederek yoğurun. Milföy hamurlarını tepsiye yerleştirin.
Yumuşadığında bir milföyü önce dört eşit parçaya sonra da her parçayı tekrar dört eşit parçaya kesin.
Her parçaya nohut büyüklüğünde kıyma harcı yerleştirin. Hamurun dört ucunu bir araya getirerek kapatın ve yuvarlayın.
Yağlanmış fırın tepsisine ters çevirerek yerleştirin. Üzerleri kızarana kadar fırında pişirin.
Sarımsakları soyup ezin. Yoğurdu sarımsak ve tuz ile çırpın. Fırından çıkardığınız mantıları servis tabağına alın üzerine yoğurt ilave edin.
Tereyağını eritip toz kırmızıbiberi ekleyin. Mantının üzerine gezdirerek sıcak servis yapın.

AFİYET OLSUN!