Bursa mutfağının en meşhur yemeklerinden biri olan balıklı pilav, soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak. İşte adım adım Bursa balıklı pilav tarifi...

Balıklı pilav, Bursa'nın geleneksel lezzetlerinden biri. MasterChef All Star'ın ilhamıyla, bu özel tarifi kendi mutfağınızda kolaylıkla yapabilirsiniz.

Eğer Bursa'nın ünlü balıklı pilavını evinizde denemek istiyorsanız, bu tarif tam size göre. Adım adım balıklı pilav yapımını sizler için derledik.

BALIKLI PİLAV TARİFİ

MALZEMELER

1 Adet Sazan Balığı
1 Adet Kuru Soğan
1 Bardak Pirinç
Yarım Demet Maydanoz
Yarım Demet Taze Soğan
Yarım Demet Taze Nane
1 Tatlı Kaşığı Pul Biber
2 Çay Bardağı Zeytinyağı
1 Adet Yufka
Tuz

TARİF

Deneyen bir daha yapıyor! Yufka arasına sürdüğünüz bu malzeme böreğinizi zirveye taşıyacak Deneyen bir daha yapıyor! Yufka arasına sürdüğünüz bu malzeme böreğinizi zirveye taşıyacak

Balık ayıklandıktan sonra zeytinyağı ile tavada kızartılır, Pilavı için kuru soğan küp şeklinde doğranarak zeytinyağında kavrulur, pirinç, bir çay kaşığı tuzlu suda bekletildikten sonra kavrulmuş soğana ilave edilir, 2 bardak su ile kısık ateşte pişirilir, soğuduktan sonra üzerine doğranmış taze nane, soğan ve maydanoz ilave edilerek karıştırılır, tepsinin ortasına yerleştirilmiş balığın etrafına dökülür. Balığın ve pilavın üzerine kırmızı pul biber serpilir, tepsinin üzeri yufka ile kapatılır, orta ısıda fırında 30 dk pişirilir. Sıcak olarak servis yapılır.

Bursa balıklı pilav, hem lezzetli hem de besleyici bir seçenek olarak sofralarınızı şenlendirecek. MasterChef All Star'dan ilham alarak hazırladığınız bu özel tarifle, Bursa mutfağının geleneksel lezzetlerini evinizde yaşayabilir, aileniz ve misafirlerinizle bu benzersiz tat deneyimini paylaşabilirsiniz. Balıklı pilav, özel günleriniz için de mükemmel bir tercih olacak!