Şekersiz ve unsuz bir atıştırmalık mı arıyorsunuz? Kuru dut, kakao ve ceviz ile harmanladığı bu kurabiye tarifi, hem sağlık hem lezzet arayanların yeni favorisi olmaya aday. Bu eşsiz lezzetle tanışmak için daha fazla beklemeyin!

Dutlu kakaolu top kurabiye için malzemeler:

200 ml’lik su bardağı ölçüsüyle:

2 bardak dut kurusu

1,5 bardak ceviz içi

1 yemek kaşığı kakao

Balkanların enfes yemeği: MasterChef Patatnik tarifi Balkanların enfes yemeği: MasterChef Patatnik tarifi

2 yumurta

Üzerine:

1 tatlı kaşığı tarçın

Dutlu kakaolu top kurabiye yapılışı:

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin.

Dut kuruları, ceviz içi, kakao ve yumurtaları püre haline gelene kadar rondodan geçirin. Elinizi hafifçe suyla ıslatarak küçük ceviz boyutunda yuvarlaklar hazırlayın ve tepsiye yerleştirin.

10 dakika önceden 160 derecede turbo ayarda ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra üzerlerine tarçın serpin.

Dut kurularını 2 saat önceden buzlukta bekletirseniz rondodan çekerken kolaylıkla un haline gelecektir.

Tarifimizin sonunda, sağlıklı ve leziz dutlu kakaolu top kurabiyeleriniz hazır! İster çay saatlerinizin yanında, ister canınız tatlı bir şeyler çektiğinde tüketebileceğiniz bu sağlıklı atıştırmalıklar, hem sizin hem de sevdiklerinizin gönlünü fethedecek. Şimdi fırından yeni çıkmış, mis kokulu kurabiyelerinizi afiyetle yiyebilirsiniz. Tarifimizi denediyseniz, yorumlarınızı ve fotoğraflarınızı bizimle paylaşmayı unutmayın. Sağlıklı ve mutlu günler dileriz!