Hitit Üniversitesi, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından düzenlenen “2024 Engelsiz Üniversiteler Ödülleri” töreninde 4 binası için Mekânda Erişebilirlik Ödülü (Turuncu Bayrak) almaya hak kazandı.

Yükseköğretim Kurulunda (YÖK) düzenlenen “2024 Engelsiz Üniversiteler Ödül Töreni’nde ödül almaya hak kazanan üniversiteleri açıkladı. Hitit Üniversitesi, Mekânda Erişilebilirlik alanında 4 Turuncu Bayrak ödülü aldı. 

BTÜ yeni mezunlarını verdi BTÜ yeni mezunlarını verdi

Mekânda Erişilebilirlik Kategorisinde; Spor Bilimleri Fakültesi, Sungurlu Meslek Yüksekokulu, İlahiyat Fakültesi, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, Yabancı Diller Yüksekokulu ile Kuzey Kampüs Sosyal Yaşam Merkezi binası Turuncu Bayrak almayı başardı.

Hitit Üniversitesinin geçtiğimiz yıllardan 9 bayrak ve 1 Engelsiz Program Nişanı bulunuyordu.

Üniversitelere ödülleri Yükseköğretim Kurulunda düzenlenen “2024 Engelsiz Üniversiteler Ödül Töreni” ile Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar tarafından verildi.

Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk ise eğitimde erişilebilirliği sağlamak amacıyla ilgili tüm iyileştirme ve düzenlemeleri yapmaya gayret ettiklerini söyledi.

Hitit Üniversitesinin hem fiziki hem de alt yapısal olarak engelli farkındalığıyla gelişimini sürdürdüğünü ifade eden Öztürk, üniversitenin bu doğrultudaki çalışmalarının devam edeceğini belirterek gösterilen hassasiyet ve sürece verilen katkı dolayısıyla emeği geçen herkese teşekkür etti.

Editör: Haber Merkezi