BTÜ yeni mezunlarını verdi BTÜ yeni mezunlarını verdi

Özel Pınar Koleji, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavında Çorum birincisi çıkardı.

Özel Pınar Koleji öğrencisi Yahya Uğur, LGS’de sadece 1 yanlış soru ile 494.81 puan alarak Çorum birincisi oldu.

2 Haziran'da yapılan LGS kapsamında “Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezi Sınav” sonuçları açıklandı.

Sınav sonuçlarına göre Çorum’dan 2 öğrenci 494.81 puan alarak il birinciliğini paylaştı.

Özel Pınar Eğitim Kurumları Kurucusu Murat Yıldırım ve Özel Pınar Slimkent Kampüsü Okul Müdürü Hasan Tay, Çorum birincisi Yahya Uğur’u ödüllendirerek, kendisini, ailesini ve öğretmenlerini tebrik etti.

Yahya Uğur’un anne ve babası Azime Uğur ile Yusuf Uğur’un da katıldığı ödül töreninde gurur ve sevinç hakimdi.

Ödül töreninde konuşan Özel Pınar Eğitim Kurumları Kurucusu Murat Yıldırım, 34 yıllık serüven içerisinde onbinlerce öğrenciyi üniversitelere göndermekten, her yıl Çorum birincisi çıkarmaktan dolayı gurur duyduklarını belirterek, eğitim-öğretim faaliyetlerinin bir şehir için ne denli önemli olduğunun altını çizdi. 

Çorum Ensar Dershanesi olarak 1990 yılında yola çıktıklarını, Özel Pınar Kolejinin ise 1992 yılında kurulduğunu, 34 yıllık bir serüven olarak eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdürdüklerini bildiren Yıldırım, “Bu süreçte üniversiteye onbinlerce öğrenci gönderdik, 40 bin civarında da okullarımızda öğretim gören öğrencilerimiz, görev yapan öğretmenlerimiz var. Köklü bir kurumuz, Çorum’a verdiğimiz hizmetten dolayı da mutluyuz, gururluyuz.
Her dönemde Çorum’un ilklerini çıkardık, Pınar Koleji olarak yıllarca Çorum’da birincilikler elde ettik. Bu sene de LGS’de Çorum birincisini çıkarttık. Türkiye genelinde 9 ilde okullarımız var. 9 ilde MY Eğitim Kurumları olarak, Çorum’da da Özel Pınar Eğitim Kurumları olarak devam etmekteyiz. Çorum’a olan borcumuzu da bu şekilde ödemeye çalışıyoruz. Çorum’un ismini de Türkiye’nin her tarafına duyuruyoruz. Çorum artık birçok ilde eğitimle anılıyor. Elbette ki leblebi ve sanayi çok önemli ama esas olan kültürdür, eğitimdir. Eğitim olmayınca hiçbir şey olmaz. Çocuk eğitimli ise işini de kurar, fabrikasını da kurar, hem kendine, hem ailesine, vatanına, milletine faydalı olur. Önemli olan insanı eğitmek ve eğitimin kalitesini artırmaktır. Bizler de eğitimin kalitesini artırmak için tüm altyapılarımızı oluşturduk, güçlü bir kadro ile yolumuza devam ediyoruz. Slimkent kampüsünde ilkokul, ortaokul ve ana sınıfımız var. Anadolu Lisesi eski binamızda devam ediyor. MY Koleji olarak Tasarım Teknoloji Lisesi açtık. Ankara yolu üzerinde, hastane karşısında eğitimlerimiz devam ediyor. Burada Türkiye’nin geleceğini şekillendirecek tasarımlar yapılıyor. 

Kurum olarak doğan çocuktan üniversiteye gidecek gence kadar herkese hizmet vermekteyiz. Anasınıfı, ilkokul, ortaokul, lise ve teknik liseye öğrenci alıyoruz” dedi.

Bu sene de LGS’de Çorum birincisi çıkarmanın onur ve gururunu, mutluluğunu yaşadıklarını vurgulayan Yıldırım, Çorum birincisi olarak büyük bir başarıya imza atan Yahya Uğur’u, ailesini ve öğretmenlerini tebrik etti.
Yıldırım, Yahya Uğur’un özel isteğini yerine getirerek kendisine cep telefonunun yanı sıra eğitimin temeli olan kalem hediye etti. 

Yahya Uğur’un annesi Azime Uğur ise, “aklımıza gelmeyen başımıza geldi” diyerek başarıda emeği olan Özel Pınar ailesine teşekkür etti.
Ödül töreni, hatıra fotoğrafları ile sona erdi.

Editör: Kubilay Olcan