Humusun nohutsuz versiyonu olarak bilinen hibeş, Antalya mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden. Bu basit ve doyurucu tarifle, meze kültürünüze Akdeniz esintileri katmaya ne dersiniz?

Antalya mutfağının gizli kalmış hazinesi hibeş, pratikliği ve enfes tadıyla mutfaklarınıza misafir olmaya geliyor. Hem hızlı hem de lezzetli bir meze arayışındaysanız, doğru yerdesiniz.

Lokanta ustalarından sırlarla dolu Orman Kebabı tarifi Lokanta ustalarından sırlarla dolu Orman Kebabı tarifi

Meze sofralarınızı zenginleştirecek, pratik ve lezzetli bir tarif arıyorsanız, Antalya'nın ünlü mezesi hibeş tam size göre. Bu kolay tarif ile misafirlerinizi etkilemeye hazır olun.

Hibeş Tarifi

Malzemeler

1 su bardağı tahin
3 diş sarımsak
2 adet limonun suyu
1 tatlı kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı tuz

Hibeş Nasıl yapılır?

Sarımsağı ezin.

Derin bir kasede tahin, sarımsak, kimyon, kırmızı biber ve tuzu karıştırıp çırpın.

Bir yandan karıştırmaya devam ederken bir yandan limon suyunu azar azar ekleyin.

Boza gibi bir kıvama geldiğinde mezeniz hazırdır.

Eğer fazla yoğunsa içine biraz su ilave edebilirsiniz.

Hibeşi dilerseniz sos olarak salatalara ve yemeklere de ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun…