MasterChef Lahmacun tarifi: Çıtır çıtır Lahmacun nasıl yapılır? MasterChef Lahmacun tarifi: Çıtır çıtır Lahmacun nasıl yapılır?

Pratik ve lezzetli bir kahvaltılık sos yapımı için ihtiyacınız olan tüm malzemeler ve adımlar burada. Domatesin ve zeytinyağının muhteşem uyumu ile kahvaltılarınız artık daha özel.

Kahvaltıya farklı bir tat katmak isteyenler için evde kolayca yapabileceğiniz kahvaltılık sos tarifini sizlerle paylaşıyoruz. Bu tarif ile kahvaltılarınız daha lezzetli ve sağlıklı olacak.

Evinizde zeytinyağı, sarımsak ve yeşil biberle hazırlayabileceğiniz kahvaltılık sos tarifi, sabahları bir başka güzel yapacak. İşte adım adım kahvaltılık sos yapımı!

Kahvaltılık Sos Tarifi

Malzemeler

40 ml zeytinyağı
2 diş sarımsak
1-2 adet yeşil sivri biber
4 adet olgun domates
yeteri kadar tuz
15 g toz şeker
20 ml elma sirkesi veya limon suyu

Nasıl Yapılır?
Geniş bir tavada zeytinyağını orta ateşte ısıtın. Yağın iyice ısındığından emin olun.
İnce doğranmış sarımsakları tavaya ekleyin ve kokusu çıkana kadar yaklaşık 1-2 dakika boyunca kavurun. Sarımsakların yanmamasına dikkat edin, aksi takdirde acı bir tat verebilir.
İnce doğranmış yeşil sivri biberi ekleyin ve birkaç dakika daha kavurun. Biberler yumuşayana kadar pişirin.
Rendelenmiş veya küp doğranmış domatesleri tavaya ekleyin. Domatesler suyunu salıp koyulaşana kadar orta ateşte pişirin. Bu süreç yaklaşık 10-15 dakika sürebilir. Domateslerin iyice pişip sos kıvamına gelmesini sağlayın.
Pişen domateslere yeteri kadar tuz, toz şeker ve 20 ml elma sirkesi veya limon suyunu ekleyin. İyice karıştırın ve tüm malzemelerin birbirine karışmasını sağlayın.
Sosu ocaktan alın ve birkaç dakika dinlendirin. Bu, lezzetlerin iyice oturmasını sağlayacaktır.
Hazırladığınız sosu kahvaltılık olarak ekmek üzerinde veya omlet, tost gibi tariflerin yanında servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.