Cansuyu Yardımlaşma Derneği Çorum Temsilcisi Emrah Öztekin, yetim çocuklara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Emrah Öztekin açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Ülkemizde meydana gelen deprem 11 il de maddi manevi büyük kayıplara sebep oldu, dünya da da Savaşlar, işgaller, işkenceler, zulümler ve türlü hastalıklar yüzünden milyonlarca çocuk yetim durumuna düşüyor. Farklı kıtalarda, ülkelerde, hatta ülkemizde  ailesini kaybeden çocuklar, babasız kalan yavrular, yaşanan bu ağır sıkıntıdan dolayı türlü sıkıntılarla karşı karşıya.En zaruri ihtiyaçlarını bile karşılayamayacak durumdalar. Bu çocuklar, bu yavrular, bizim, bizim yetimlerimiz, emanetlerimiz.

Yetimler Peygamberimizin bizlere emanetleridir. Efendimiz, onlarla yakından ilgilenir, dertleri ile dertlenir, yaralarını sarmak için gayret eder, onlarla sevinir, onlarla üzülürdü. Çünkü onlar Peygamberimizin kaderdaşlarıydı. 

Peygamberimizin çağlar öncesinden yaktığı ışık bugün yolumuzu aydınlatmaktadır. Yetimlerle ilgilenmek, onların eksikliklerini gidermek, yanlarında olmak bizler için çok büyük ecirleri de beraberinde getirmektedir. Efendimiz yetimlerin ellerini bırakmadı, sımsıkı tutu. Tutanlar için de büyük müjdeleri işaret etti. Peki bugün yetimlerin ellerini kim tutacak?

CHP’li Aslan Kaya ve Sedat Genç’ten Osmancık Haber'e ziyaret CHP’li Aslan Kaya ve Sedat Genç’ten Osmancık Haber'e ziyaret

Milyonlarca yetim kendilerine ulaşacak eli bekliyor

Cansuyu Derneği olarak, en önemli meselelerimizden bir tanesi yetim meselesi, önem verdiğimiz projelerin başında da yetim projesi gelmektedir. Bugün dünyanın dört bir yanında ve ülkemizde sayıları binlerle ifade edilecek yetimi himaye ediyoruz. Bu himaye sponsorluk yolu ile yetim aidatı yatıran bağışçılarımızın teşvikleri ile gerçekleşiyor.

Dernek olarak, sponsorluk üstlencek olan bağışçılarımızın taahüt edecekleri ödeme sayılarına göre yetim aidatlarını alarak, tespit edilen yetimlere maaşlarını aylık olarak ulaştırıyoruz. Yetim sponsorlarına himaye edecekleri yetimlerin bilgilerini içeren yetim karnelerini ulaştırıyoruz.Sponsorluklar bireysel olarak bir ya da birden çok yetimi himaye etme şeklinde olabileceği gibi; okulların, sınıfların, kurumların, arkadaş guruplarının, ya da farklı gurupların bir araya gelerek oluşturacakları havuzdan elde edecekleri birikimlerle yetim sponsorluğu üstlenmeleri şeklinde olabilmesi de mümkündür, uygulanan bir dayanışma örneğidir. Bu dayanışma mesele hakkında ki farkındalığı da arttırmaktadır. Üzülerek görüyor, gözlemliyor ve çağrı da bulunuyoruz ki; yaranın, sayının bu kadar fazla olduğu bir zamanda daha çok gayrete, daha çok yetime sahip çıkmaya ihtiyaç vardır.Aylık bir yetim sponsorluk bedeli 400 TL,

Yıllık bir yetim sponsorluk bedeli 4800 TL, sponsor olmak isteyenler Cansuyu Çorum    Temsilciliğine 05368648933 - 444 66 39 yada www.cansuyu.org.tr adresinden başvuru yapabilirler.Siz de bir yetimin yüzünde tebessüm olabilirsiniz.”