Evde bulunan malzemelerle kolayca yapabileceğiniz çatal tatlısı, hem göze hem damağa hitap eden bir lezzet. İşte adım adım çatal tatlısı yapımı...

Aniden gelen misafirlere ne ikram edeceğinizi düşünüyorsanız, çatal tatlısı ideal bir seçenek. Bu tarif ile kısa sürede şerbetli bir tatlı hazırlayabilirsiniz.

Çatalın izlerini taşıyan bu özel tatlı, şerbetli tatlılar arasında farklı bir yer ediniyor. Kolay malzemelerle hazırlanan çatal tatlısı tarifi için okumaya devam edin.

Malzemeler

3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un

Şerbeti için:

3 su bardağı şeker
3 su bardağı su

Servis için:

İnce çekilmiş Antep fıstığı

Çatal tatlısı tarifi Nasıl yapılır?

Yumurtalardan bir tanesinin sarısını ayırıp kenara alın diğerlerini yoğurma kabına alın.

Şekeri ekleyip eriyene kadar yumurtalarla çırpın.

Sıvı yağ, un ve kabartma tozunu da ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.

Elinizle oval şekil verdiğiniz hamurları tepsiye dizip üzerini çatalla çizin.

Ayırdığınız yumurta sarısını da çırpıp tatlıların üzerine sürün.

Fırını 180 dereceye ısıtıp tatlıları üzeri kızarana kadar pişirin.

Tatlılar fırındayken su ve şekeri bir kasede şeker eriyene kadar karıştırın ancak pişirmeyin.

Lokanta ustalarından sırlarla dolu Orman Kebabı tarifi Lokanta ustalarından sırlarla dolu Orman Kebabı tarifi

Fırından çıkan tatlılar sıcakken üzerine soğuk şerbeti dökün.

Tatlı şerbeti çekince üzerine dövülmüş Antep fıstığı serpip servis edebilirsiniz.

Çatal tatlısı tarifi ile tatlı ihtiyacınızı kolayca karşılayabilir, şerbetli tatlıların en lezzetlilerinden birini kısa sürede hazırlayabilirsiniz. Bu pratik ve lezzetli tarif, ani misafirler için de mükemmel bir çözüm sunuyor. Hazırlaması keyifli, yemesi ise bir o kadar lezzetli olan bu tatlıyı denemekten çekinmeyin. Afiyet olsun!