Un kurabiyesi tarifi arıyorsanız doğru yerdesiniz. Bu haberde, un kurabiyesi yapmanın sırrını, malzemelerini ve yapılışını bulacaksınız. 

Beş çayında dost sohbetlerini renklendiren bir kurabiye arıyorsanız bu tarif tam da size göre. Bir bardak çayın yanında zevkle tüketeceğiniz, çocukların kapıştığı, dosların zevkle tükettiği, kıskananların çatladığı lezettiyle yanaklarda tebessüb bırakan kurabiye: Un kurabiyesi. Peki un kurabiyesi nasıl yapılır? bu kurabiye için hangi malzemeler kullanılır?

Malzemeler:

250 gram tereyağı
1 çay bardağı nişasta
1 su bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı sıvı yağ
4-5 su bardağı un

Yapılış:

Meğer sırrı buymuş: Susam ve çörek otu ile taçlandırılmış Mayasız Poğaça tarifi Meğer sırrı buymuş: Susam ve çörek otu ile taçlandırılmış Mayasız Poğaça tarifi

Tereyağını bir tencereye alın ve eritin. Köpükler oluştuğunda köpükleri alın ve süzgeç yardımıyla süzün.
Eritilmiş tereyağını dolaba koy un ve katılaşmasını sağlayın.
Derin bir kaba, un dışındaki tüm malzemeleri ekleyin.
Unu kontrollü bir şekilde ekleyerek kıvamlı bir hamur oluşturun. Hamurunuz elinizle sıkıldığında şekil alacak bir kıvama gelmelidir.
Hamurdan parçalar koparın ve silindir şekli verin. Üzerine çatalla hafifçe çizikler atın.
Keskin bir bıçakla, hamuru yaklaşık 2 parmak genişliğinde dilimlere kesin.
Önceden ısıtılmış 150 dereceye ayarlanmış, fan olmayan fırında kurabiyeleri 10 dakika pişirin.
Ardından fırın ayarını 100 dereceye düşürün ve kurabiyeleri yaklaşık 25 dakika daha pişirin, kurabiyeler hafif pembe renk alana kadar pişirilmelidir.
Pişen kurabiyeleri fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.
Soğuyan kurabiyelerin üzerine pudra şekeri serperek servis edin.
Bu lezzetli  un kurabiyesi tarifiyle şimdi afiyetle tüketebilirsiniz. İyi günler!

Editör: Haber Merkezi