Vali Canalp, Batman-Siirt Çevreyolu çöplük kavşağından Organize Sanayi Bölgesi kavşağına kadar olan yolda orta refüj çalışmaları başlattıklarını belirtti. Yolda yapılacak düzenlemelerle güvenliğin artırılacağını ve bu güzergahtaki trafik kazalarının önüne geçileceğini söyledi.

Batman-Diyarbakır Duble Yol Projesi

Canalp, Batman-Diyarbakır yolunda duble yol projesini hayata geçirdiklerini ve yıl sonunda köprüsüyle beraber yolun belli kısmının tamamlanmış olacağını ifade etti. Bu yolun tamamlanmasıyla birlikte trafik güvenliğinin önemli ölçüde artacağını belirtti.

Hasankeyf Yolu Duble Yol Olacak

Vali Canalp, Hasankeyf yolunun da duble yol olarak tamamlanacağını ve bir, bir buçuk ay içinde ulaşıma açılacağını söyledi. Hasankeyf yolunun uzun yıllardır gündemde olduğunu ve bu projenin tamamlanmasıyla önemli bir sorunun çözüleceğini vurguladı.

Batman-Beşiri Yolunda Alınacak Tedbirler

Batman'ın bu köylerine kilitli parke taşı döşenecek Batman'ın bu köylerine kilitli parke taşı döşenecek

Batman-Beşiri yolunda da ölümlü trafik kazalarının önüne geçmek için bir dizi tedbir alacaklarını belirten Canalp, bu yolda da dikey trafik hareketinin tamamen kesileceğini ve yolun güvenli hale getirileceğini söyledi.

Dikey Trafik Hareketi Tamamen Kesilecek

Canalp, Batman'daki yolların güvenliği için dikey trafik hareketinin tamamen kesileceğini ve yolların ayrımlı hale getirileceğini belirtti. Ayrıca, bu yollarda bisiklet yolları da dahil olmak üzere çeşitli önlemler alacaklarını ifade etti.

6 Düğün Salonu Mühürlenecek

Yol güzergahı boyunca tespit edilen 6 düğün salonunun mühürleneceğini ve faaliyetlerine izin verilmeyeceğini belirten Canalp, bu salonların trafik güvenliğini olumsuz etkilediğini söyledi.

Ek Güvenlik Önlemleri

Yol üzerinde hız kesici bantlar ve mavi ışıklı ikaz lambalarının yer alacağını belirten Canalp, mevcut uyarı ikaz flaşörlerinin sayısının da iki katına çıkarılacağını ifade etti.