2019 yılından beri Garanti BBVA Genel Müdürü olarak görev yapan Recep Baştuğ, görevinden ayrılma kararı aldı. Bankadan yapılan açıklamada, Baştuğ’un başarılı yönetimi ve katkılarından dolayı teşekkür edildi. BBVA Grup CEO'su Onur Genç, Baştuğ’un olağanüstü performansını takdir ettiklerini belirtti.

Yeni Genel Müdür Mahmut Akten Kimdir?

Boğaziçi Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği lisans diplomasına ve Carnegie Mellon Üniversitesi'nden İşletme Yüksek Lisans diplomasına sahip olan Mahmut Akten, kariyerine 1999'da global inşaat malzemeleri şirketi Holcim'de başladı. 2006 yılında McKinsey&Co.'ya katıldı ve Boston ile İstanbul ofislerinde görev yaptı. 2012'de Garanti BBVA’ya katılan Akten, 2022'ye kadar Bireysel Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yaptıktan sonra, Kurumsal, Yatırım Bankacılığı ve Global Piyasalar'dan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak atandı.

TV+'tan yeni spor ve eğlence kanalları TV+'tan yeni spor ve eğlence kanalları

BBVA Grup CEO'su Onur Genç’in Açıklamaları

BBVA Grup CEO'su Onur Genç, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Recep Baştuğ, Garanti BBVA’yı önemli makroekonomik ve rekabetçi zorluklar yaşanan bir dönemde başarıyla yönetti. Değerli katkıları ve sergilediği olağanüstü performansı için kendisine en içten teşekkürlerimizi sunuyoruz. Mahmut Akten’in liderliğinde de Garanti BBVA’nın ülkenin en kârlı ve saygın bankalarından biri olarak büyüyeceğine inancımız tam. Kendisine bu vesileyle yeni görevinde başarılar diliyoruz.” dedi.

Garanti BBVA’da Yeni Dönem

Mahmut Akten’in liderliğinde Garanti BBVA, mevcut başarılarını daha da ileriye taşıma hedefinde. Bankanın, yeni dönemde de ülkenin en kârlı ve saygın bankalarından biri olarak büyüyeceği öngörülüyor.