Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Aydın-Denizli Otoyolu’nun Kuyucak-Aydın arasındaki son 70 kilometrelik kesiminin trafiğe açıldığını duyurdu. Bakan Uraloğlu, "Otoyol ile 1,5 ila 2 saat süren yolculuk süresini 55 dakikaya indirdik. Yıllık 5,3 milyar lira tasarruf sağlayacağız ve karbon emisyonunu 61 bin ton azaltacağız" dedi.

İsrail askerlerince öldürülen Ayşenur Ezgi Eygi, son yolculuğuna uğurlandı İsrail askerlerince öldürülen Ayşenur Ezgi Eygi, son yolculuğuna uğurlandı

Aydın-Denizli Otoyolu’nun Tamamı Hizmete Girdi
Bakan Uraloğlu, Aydın-Denizli Otoyolu’nun tamamlanarak trafiğe açılmasının bölge için büyük bir yatırım olduğunu belirtti. Geçen yıl 93 kilometrelik bir kesimin hizmete alındığını hatırlatan Uraloğlu, "Bugün Kuyucak’tan Aydın’a kadar olan 70 kilometrelik kısmı da tamamladık ve otoyolun toplam uzunluğu 163 kilometreye ulaştı" dedi.

Ticaret ve Turizm İçin Önemli Bir Bağlantı
Aydın ve Denizli illerinin, Ege, Akdeniz ve İç Anadolu bölgeleri arasında önemli bir köprü görevi gördüğünü vurgulayan Uraloğlu, otoyolun ticaret ve turizm trafiği açısından kritik bir rol oynadığını ifade etti. "İstanbul-İzmir ve İzmir-Aydın otoyolları ile birlikte bu otoyol, bölgenin ulaşım altyapısını daha da güçlendirdi" diye konuştu.

Yolculuk Süresi ve Tasarruf
Otoyolun açılmasıyla, D-320 Devlet Yolu’ndaki 11 ilçe ve 46 adet sinyalize kavşağın bypass edildiğini belirten Uraloğlu, yolculuk süresinin 55 dakikaya düştüğünü açıkladı. Ayrıca, otoyolun yıllık 5,3 milyar liralık tasarruf sağlayacağını ve karbon emisyonunu 61 bin ton azaltarak çevreye katkı sağlayacağını sözlerine ekledi.