Avukat Seda Toğrul Kimdir?
8 yaşındaki Narin Güran'ın ölümüyle birlikte başlatılan soruşturmada amca Salim Güran’ın avukatı olarak görev alan Seda Toğrul, görevinden çekildiğini açıkladı. Yaşanan acı olayın ardından sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Toğrul, özellikle bir anne olarak bu davada savunma yapmaya devam edemeyeceğini belirtti. Peki, Seda Toğrul kimdir?

Seda Toğrul’un Kararı: Müdafilik Görevinden Çekildi
Diyarbakır’da yaşanan acı olayda Narin Güran'ın cansız bedeni 19 gün sonra bir derede bulunmuştu. Olayla ilgili olarak amca Salim Güran, "kasten öldürme" ve "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlarından tutuklanmıştı. Avukatı olan Seda Toğrul ise, dosyada ilerleyen süreçte yaşanan gelişmeler doğrultusunda savunma görevini bıraktığını duyurdu. Yaptığı açıklamada, "Bir anne olarak savunmaya devam edemeyeceğim" ifadelerine yer vererek müdafilik görevinden çekildiğini belirtti.

Seda Toğrul’un Yazılı Açıklaması
Seda Toğrul, olayın ardından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Kamuoyunun yakından takip ettiği Narin Güran olayı hepimizi derinden üzmüştür. Şüpheli Salim Güran'ın olayla ilgili somut delil bulunmadan tutuklandığı 5 Eylül 2024 tarihinde Narin'in yaşayıp yaşamadığı dahi bilinmezken Anayasa'nın verdiği savunma hakkı kapsamında müdafilik görevini üstlenmiş bulundum. Ancak dosyada gelinen aşamada diğer sanık ve gizli tanık beyanları, Narin’in ölü bulunması ve adli tıp raporları göz önünde bulundurularak, bir anne olarak savunmaya devam edemeyeceğim."

TRT Tabii Spor nasıl izlenir? Tabii Spor ücretli mi, ne kadar? TRT Tabii Spor nasıl izlenir? Tabii Spor ücretli mi, ne kadar?

Bir Anne Olarak Davayı Yakından Takip Edecek
Seda Toğrul, açıklamasında Narin’in yaşadığı bu trajedinin acısını derinden hissettiğini ve bundan sonra dosyanın bir sanık avukatı olarak değil, bir anne ve vatandaş olarak takipçisi olacağını belirtti. Adil bir yargılama sürecinin gerçekleştirilmesini ve sorumluların cezalandırılmasını dilediğini sözlerine ekledi.

Seda Toğrul, şüpheli Salim Güran'ın avukatlığını üstlenmiş olsa da, olayın gelişimi ve ortaya çıkan deliller ışığında bir anne olarak savunma görevine devam edemeyeceğini açıklayarak dosyadan çekildi. Duygusal olarak etkileyici bir açıklama yapan Toğrul, adil bir yargılama sürecinin takipçisi olacağını belirtti.