Atatürk Üniversitesi Açık ve Uzaktan Öğretim Fakültesi (ATA AÖF) 2024-2025 eğitim öğretim yılı güz dönemi için kayıt yenileme süreci başladı. Öğrenciler, belirlenen tarih aralığında ders kayıtlarını yapıp materyal ücretlerini ödeyerek kayıt yenileme işlemlerini tamamlayabilecekler. Peki, ATA AÖF kayıt yenileme işlemleri nasıl yapılır, ücreti ne kadar ve nereden ödenir? İşte, 2024-2025 ATA AÖF kayıt yenileme ekranı ve ayrıntılar…

ATA AÖF Kayıt Yenileme İşlemleri Nasıl Yapılır?

2024-2025 akademik takvime göre ATA AÖF güz dönemi kayıt yenileme işlemleri 30 Eylül 2024 tarihinde başladı ve 4 Ekim 2024 tarihinde sona erecek. Bu süreçte öğrencilerin, kayıtlı oldukları programa ait materyal ücretini ödemesi ve ardından ders seçimlerini yapması gerekiyor. Ders seçimi yapılmadan ödeme bilgileri oluşturulmadığı için kayıt yenileme işlemi tamamlanamıyor.

1. Sınıf Öğrencileri:

Materyal ücreti yatırıldıktan sonra fakülte tarafından ders kayıtları yapılacak.

2., 3. ve 4. Sınıf Öğrencileri:

Başarısız oldukları dersler fakülte tarafından atanacak, diğer dersler ise öğrenciler tarafından Öğrenci Bilgi Sistemi (OBS) üzerinden seçilecek.
Öğrenciler, OBS’ye giriş yaptıktan sonra "Öğrenim" menüsünden "Ders Alma" adımlarını takip ederek ders seçimlerini gerçekleştirebilirler.

ATA AÖF Materyal Ücreti Ne Kadar ve Nasıl Ödenir?

DEÜ’de yeni akademik yıl coşkusu DEÜ’de yeni akademik yıl coşkusu

Materyal ücretleri, Halkbank, Vakıfbank, Ziraat Bankası şubeleri ve ATM’leri üzerinden ödenebilir. Ayrıca, öğrenciler İnternet Bankacılığı veya OBS sistemi üzerinden online ödeme yapabilirler. Ücretler programa göre değişiklik gösterdiği için detaylı bilgiye ATA AÖF Materyal Ücretleri adresinden ulaşabilirsiniz.

ATA AÖF 2024-2025 Güz Dönemi Kayıt Yenileme Tarihleri

Ders Kayıtları Başlangıcı: 30 Eylül 2024
Ders Kayıtları Sonu: 4 Ekim 2024
Mazeretli Ders Kayıtları: 7-11 Ekim 2024

Güz Yarıyılı Dersleri Ne Zaman Başlıyor?

ATA AÖF güz yarıyılı dersleri, 7 Ekim 2024 tarihinde başlayacak ve 10 Ocak 2025 tarihinde sona erecek. Öğrenciler bu tarihler arasında derslerine devam ederek akademik takvime uygun bir şekilde ilerleyebilecekler.