MasterChef eleme adayları belli oldu! 19 Eylül Perşembe dokunulmazlık oyununu kim kazandı? MasterChef eleme adayları belli oldu! 19 Eylül Perşembe dokunulmazlık oyununu kim kazandı?

Geleneksel Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri olan arnavut ciğerini evinizde yapmaya ne dersiniz? Bu tarif ile, hem kolay hem de pratik bir şekilde lezzetli arnavut ciğerleri hazırlayabilirsiniz. Adım adım rehberimiz sayesinde, herkesin beğenisini kazanacak arnavut ciğerleri yapmak artık çok kolay.

Arnavut ciğeri, özel günlerin ve davet sofralarının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Evde arnavut ciğeri yapmanın en kolay ve pratik yollarını bu tarifte bulacaksınız. Adım adım açıklamalar ve püf noktaları ile mükemmel arnavut ciğerleri hazırlamak hiç bu kadar kolay olmamıştı. Mutfağa girin ve bu lezzeti keşfedin!

Evde arnavut ciğeri yapmayı hiç denediniz mi? Bu tarifle, arnavut ciğeri yapmanın aslında ne kadar kolay olduğunu göreceksiniz. Detaylı anlatımımız ve püf noktalarımız ile arnavut ciğeri yapmanın tüm inceliklerini öğrenebilirsiniz. Hadi başlayalım ve mutfağımızı bu lezzetli ciğerlerle dolduralım!

MALZEMELER

1 kilo dana ciğer
4 patates
1 kırmızı soğan
Yarım demet maydanoz
1 tatlı kaşığı sumak
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
1 tatlı kaşığı tuz
Sıvı yağ

TARİF

Patatesleri soyun ve küp şeklinde doğrayın.
Soğanı piyazlık doğrayın.
Sıvı yağı tavaya alın ve kızdırın.
Patatesleri atarak kızartın.
Kızaran patatesleri kağıt havluya dizin.
Ciğerleri küp şeklinde doğrayın.
Geniş bir tabağa un ekleyin ve ciğerleri bu una bulayın.
Unlu ciğerleri yağda karıştırarak pişirin ve kağıt havluya serin.
Bir karıştırma kabına ciğerleri, patatesleri, kırmızı soğanları ve maydanozları koyun.
Baharatları da ekleyin ve karıştırın.

Arnavut ciğeri yapımı, biraz zaman ve emek gerektirse de sonucu kesinlikle buna değiyor. Bu tarif ile adım adım ilerleyerek mükemmel arnavut ciğerleri yapabilirsiniz. Aileniz ve misafirleriniz bu lezzete bayılacak. Arnavut ciğeri tarifimizi denediğiniz için teşekkürler, afiyet olsun!