Sıcak bir çayın yanında, annenizin ellerinden çıkmış gibi yumuşacık ve kıyır kıyır kurabiyeler... İşte, bu lezzeti evinizde yeniden yaratmanın sırları.

Ev yapımı kurabiyelerin vazgeçilmez lezzeti: Anne kurabiyesi. Bu kolay tarif ile her lokmada çocukluğunuza dönmeye hazır olun.

Annelerimizin mutfakta yarattığı sihri siz de yaşayabilirsiniz. İşte adım adım anne kurabiyesi yapımı, hem kolay hem lezzetli!

Anne Kurabiyesi Tarifi

Malzemeler

1,5 su bardağı yoğurt
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı karbonat
4-5 su bardağı un

Üzerine;

MasterChef Lahmacun tarifi: Çıtır çıtır Lahmacun nasıl yapılır? MasterChef Lahmacun tarifi: Çıtır çıtır Lahmacun nasıl yapılır?

1 yumurtanın sarısı
Şeker

Anne Kurabiyesi Nasıl Yapılır?

Bütün malzemeler eklenir ve homojen olana kadar yoğurulur. Ele yapışmayan cıvıklıkta olması önemlidir.
Cevizden büyük şekilde yuvarlayıp tepsiye dizilir. Boyutu tercih meselesi

Üzerine yumurta sarısı sürüp şekeri de serpiştirince işlem tamam.

150 derece de fırında 25-30 dakika içi çeke çeke pişirilir. 

Anne kurabiyesi, her lokmasında sıcaklık ve sevgiyi hissettiren, ev yapımı kurabiyelerin en güzellerinden. Bu tarif ile siz de kendi mutfaklarınızda bu eşsiz lezzeti kolayca yeniden yaratabilir, çay saatlerinizi nostaljik bir dokunuşla taçlandırabilirsiniz. Deneyin ve bu eşsiz lezzetin tadını çıkarın!