Keşkek, Anadolu mutfağının vazgeçilmez yemeklerinden biridir. Özellikle düğünler, bayramlar ve asker uğurlamalarında tercih edilen bu lezzet, misafirlerinizi mest edecek. Dana eti ve buğdayın aromasıyla hazırlanan bu yemek, her bir lokmasında sizi Anadolu'nun bağrına çekiyor.

Tavuk ya da dana eti ile zenginleştirilebilen keşkek, özel günlerinizde sofralarınızın baş tacı olmaya aday. Hem pratik hem de doyurucu olan bu tarif, geleneksel Anadolu lezzetlerini modern sofralara taşıyor.

Misafirlerinizi ağırlarken fark yaratmak istiyorsanız, Anadolu'nun geleneksel yemeği keşkek tam size göre. Tereyağında kavrulmuş soğanların ve dana etinin eşsiz uyumu ile keşkek, her yemeğe nostaljik bir dokunuş katıyor.

Lokanta ustalarından sırlarla dolu Orman Kebabı tarifi Lokanta ustalarından sırlarla dolu Orman Kebabı tarifi

MALZEMELER

200 gr buğday
200 gr dana eti
3 yemek kaşığı tereyağı
2 adet soğan
Göz kararı tuz
Göz kararı karabiber

TARİF

200 gr. buğdayı bir gece önceden ıslatarak, ertesi gün hazırlanmak üzere bırakın. Islatılan buğdayları, orta boy bir tencereye alıp, üzerine buğdayları kapatacak kadar sıcak su ekleyin ve kaynamaya bırakın. Buğdaylar iyice açılıp yarılana kadar pişirin. Bu pişirme işlemi yaklaşık 4 saat kadar sürecek.
Buğdaylar yarılmaya başladığı sırada, 200 gr. olarak aldığınız dana etini, daha kolay pişmesi için küp küp doğrayın. Etleri doğradıktan sonra ayrı bir tencereye alınarak kaynatılmaya bırakın. Etler kaynarken çıkan köpüğü sık sık almanız gerekir. Köpüğü almak yemeğe acı tat vermemesi için önemli.
İki adet soğanı küp küp olacak şekilde doğrayın. Soğanların aşırı küçük ya da aşırı büyük olmamasına özen göstererek doğramanız gerekiyor.
Soğanları hazırladıktan sonra 3 yemek kaşığı olarak ayırdığınız tereyağını bir tava içerisinde eritmeye başlayın. Küp küp doğradığınız 2 adet soğanı tereyağı içerisinde ekleyerek iyice kavurun. Kavrulan soğanları 4 saat boyunca pişirdiğiniz ve yarılmış olan buğdayların içerisine atarak karıştırmaya başlayın.
Etleriniz piştikten ve iyice yumuşadıktan sonra tencereden alın. Pişmiş ve iyice yumuşamış olan etleri soğanları da eklediğiniz yarma buğdayların içerisine ekleyin ve karıştırın. Etleri ve yarma buğdayları ezerek karıştırmaya dikkat etmelisiniz.
Bütün malzemeleri iyice ezerek karıştırdıktan sonra son olarak damak tadınıza göre tuz ve karabiberi istediğiniz miktarda ekleyin. Keşkeğiniz artık servis edilmeye hazır.

keşkek, Anadolu topraklarının zengin tarihinden gelen bir lezzet olarak sofralarınızda yer almayı sürdürüyor. İster dana eti ister tavuk ile hazırlayın, bu geleneksel yemek, özel günlerinizde misafirlerinizle paylaşmak için ideal. Unutulmaz bir tat ve doyurucu bir deneyim sunan keşkek, herkesin beğenisini kazanmaya devam edecek. Afiyet olsun!