Fırında Paçanga Böreği, hem lezzetiyle hem de kolaylığıyla mutfaklarda yeni bir trend. Bu tarif ile evde kolayca hazırlayabileceğiniz böreğin sırrını paylaşıyoruz.

Misafirlerinizi şaşırtmak ve lezzetli bir akşam yemeği sunmak istiyorsanız, Fırında Paçanga Böreği tarifimiz tam size göre. Adım adım bu lezzeti keşfedin.

Ev yapımı Fırında Paçanga Böreği ile mutfakta harikalar yaratmaya hazır olun. Bu kolay ve lezzetli tarif, herkesin beğenisini toplayacak.

Masterchef'ten sofralara: Ağızda dağılan Boşnak Mantısı nasıl yapılır? Masterchef'ten sofralara: Ağızda dağılan Boşnak Mantısı nasıl yapılır?

Paçanga Böreği Tarifi

Malzemeler

4 adet yufka
3 yemek kaşığı tereyağı
galeta unu

i̇ç harcı için;

2 adet domates
2 adet çarliston biber
100 gr pastırma
200 gr kaşar peyniri

sos için;

yarım su bardağı süt
2-3 yemek kaşığı sıvıyağ

Paçanga Böreği Nasıl Yapılır?

İç harcı hazırlamak için domates, biber ve pastırmayı ufak ufak doğrayın. Kaşarı rendeleyin.
Yufkayı tezgaha serin ve erittiğiniz tereyağını üzerine gezdirin. İkinci bir yufkayı da üzerine serin ve sekiz eşit parçaya bölebilirsiniz.
Böldüğünüz yufkalara birer yemek kaşığı iç harcından ekleyin ve sıkıca sarın.
Süt ve sıvıyağı bir kapta karıştırın. Galeta ununu başka bir kaba dökün.
Sarıp hazırladığınız börekleri önce süt ve yağ karışımına batırın, ardından galeta ununa bulayıp tepsiye dizin.
200°C'de üzeri kızarana kadar pişirin.

Fırında Paçanga Böreği tarifi ile evde harikalar yaratmaya hazırsınız. Bu lezzetli ve kolay tarifle, ister özel günlerinizde ister günlük yemeklerinizde, sofralarınızı taçlandırabilirsiniz. Herkesin beğenisini kazanacak bu böreği yapmanın keyfini çıkarın. Afiyet olsun!